Διεθνή

Oλλανδία: Σπάνια καλοκαιρινή κακοκαιρία «χτυπά» τη χώρα – Μια γυναίκα νεκρή από πτώση δέντρου

Μια  γυναίκα έχασε σήμερα την ζωή της στην ολλανδική πόλη Χάαρλεμ όταν καταπλακώθηκε από δέντρο στη διάρκεια μιας σπάνιας, σφοδρής καλοκαιρινής καταιγίδας, όπως μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο τις τοπικές αρχές .

Η καταιγίδα «Poly» έπληξε τις παραθαλάσσιες περιοχές της Ολλανδίας με ριπές ανέμου ταχύτητας ακόμα και 145 χιλιόμετρα την ώρα. Η 51χρονη γυναίκα σκοτώθηκε όταν το δέντρο έπεσε στο αυτοκίνητο όπου επέβαινε, όπως αναφέρει το γαλλικό δίκτυο «France 24».

 

 

Στο Άμστερνταμ, δεκάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από πτώση δέντρων. Από νωρίς το πρωί, ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο εναέριο και σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας με τις αρχές να καλούν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

 

 

Το Εθνικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας εξέδωσε «κόκκινη προειδοποίηση» για καταιγίδα σε μεγάλο τμήμα της χώρας, το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού.  Στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ, ένας από τους πιο πολυσύχναστους κόμβους της Ευρώπης, ακυρώθηκαν περισσότερες από 300 πτήσεις, όπως δήλωσε εκπρόσωπος.

Δημοφιλέστερα

To Top