Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Γρονθοκόπησε την αδελφή του επειδή φρόντιζε την ηλικιωμένη μητέρα τους

Ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης άντρας που γρονθοκόπησε την 55χρονη αδελφή του και απείλησε ότι θα την σκοτώσει, επειδή φρόντιζε την ηλικιωμένη μητέρα τους.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 19 μηνών, με τριετή αναστολή, για τις κατηγορίες της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης και της απειλής.

Σύμφωνα με την κατάθεση του θύματος, όλα έγιναν το μεσημέρι της προηγούμενης Πέμπτης (29 Ιουνίου) οπότε και επισκέφτηκε τη μητέρα της για να τη φροντίσει και να της μαγειρέψει φαγητό, καθώς η ηλικιωμένη αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Μάλιστα, το γεγονός αυτό φαίνεται πως εξόργισε τον 55χρονο καθώς δεν ήθελε η αδελφή του να φροντίζει τη μητέρα τους.

«Τη ρώτησα πού έχει βάλει το φιδέ για να μαγειρέψω και τότε μπήκε μέσα στο σπίτι ο αδελφός μου. Ήρθε προς το μέρος μου και με χτύπησε δυνατά με μπουνιές στο πρόσωπο και στο κεφάλι» περιέγραψε η γυναίκα, εξηγώντας πως με τον αδελφό της είχαν συχνά διαμάχες και προστριβές πριν από το περιστατικό ξυλοδαρμού.

Μάλιστα, σύμφωνα με την κατάθεση του θύματος, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κατηγορούμενους είχε βίαιη συμπεριφορά, αφού στο πρόσφατο παρελθόν επιτέθηκε ξανά στην ίδια, τη μητέρα τους, αλλά και στην πρώην σύζυγό του. «Μέχρι σήμερα δεν τον είχα καταγγείλει γιατί είναι αδελφός μου, όμως δεν πήγαινε άλλο. Φοβάμαι για τη ζωή μου, με έπιασε από τον λαιμό για να με πνίξει και με απείλησε ότι θα με σκοτώσει», τόνισε η 55χρονη, η οποία είναι μητέρα δύο παιδιών.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος δεν προσήλθε στο δικαστήριο και δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο και έτσι καταδικάστηκε ερήμην.

Δημοφιλέστερα

To Top