Οικονομία

Απ. Βακάκης: Σε στρατηγική αποπληθωρισμού η Jumbo με… εγγυημένο μέρισμα

Δύο σημαντικές ειδήσεις «έβγαλε» η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Jumbo, την Τετάρτη. Η πρώτη ήταν ότι πλέον η εισηγμένη αρχίζει να προσαρμόζεται σε ένα επικείμενο αποπληθωριστικό περιβάλλον, το οποίο ο Πρόεδρος της κ. Απόστολος Βακάκης θεωρεί ότι, όχι μόνο έρχεται αλλά μπορεί να προκαλέσει και ένα σοκ συνολικά στην αγορά «και ας μη το βλέπουμε ακόμα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Κάτι που σημαίνει μειώσεις τιμών και παράλληλα μείωση του περιθωρίου κέρδους με στόχο την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και τη διεύρυνση των μεριδίων εις βάρος του τελικού αποτελέσματος. Ένα μίγμα που, σύμφωνα με τον κ. Βακάκη, μπορεί να δώσει αύξηση τζίρου 15% και αύξηση κερδοφορίας 10% με παράλληλη μείωση του περιθωρίου κέρδους κατά δύο μονάδες!

Η δεύτερη είδηση αφορά τους ίδιους τους μετόχους της εισηγμένης, μιας και ο κ. Βακάκης δεσμεύθηκε χθες ότι θα ακολουθήσει την ίδια μερισματική πολιτική και ότι οι χρηματικές διανομές για τις χρήσεις του 2023 και 2024 θα είναι στα επίπεδα του 2022! Κοινώς, εγγυάται τα χρήματα που θα λάβουν οι μέτοχοι, παρά τις αναταράξεις που ο ίδιος βλέπει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top