Διεθνή

ΗΠΑ: Ρωσικά αεροσκάφη «παρενόχλησαν» αμερικανικά drones στη Συρία – Δείτε βίντεο

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που, όπως λέει, δείχνει ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη να πετούν επικίνδυνα κοντά σε πολλά αμερικανικά drones πάνω από τη Συρία την Τετάρτη, πυροδοτώντας φωτοβολίδες και αναγκάζοντας τα MQ-9 Reapers να κάνουν ελιγμούς αποφυγής.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ: «Τα γεγονότα αυτά αντιπροσωπεύουν ένα νέο επίπεδο αντιεπαγγελματικής και μη ασφαλούς δράσης των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων που επιχειρούν στη Συρία».

Δείτε το βίντεο:


US releases footage of Russian fighter jets ‘harassing’ US drones over Syria

Ο υποστράτηγος Alexus Grynkewich είπε ότι, τη στιγμή του συμβάντος, οι ΗΠΑ εκτελούσαν αποστολή εναντίον στόχων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. «Τα ρωσικά αεροσκάφη επέδειξαν μη ασφαλή και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά ενώ αλληλεπιδρούσαν με τα αμερικανικά αεροσκάφη στη Συρία», είπε σύμφωνα με τη Guardian, προσθέτοντας ότι οι ενέργειες αυτές απειλούν την ασφάλεια των αμερικανικών και ρωσικών δυνάμεων. «Καλούμε τις ρωσικές δυνάμεις στη Συρία να σταματήσουν αυτή την απερίσκεπτη συμπεριφορά και να τηρήσουν τα πρότυπα συμπεριφοράς που αναμένονται από μια επαγγελματική πολεμική αεροπορία, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στη διαρκή ήττα του Isis».

Δημοφιλέστερα

To Top