Οικονομία

Παπαστράτος: Η επένδυση των 200 εκατ. για ένα megaplant βγαλμένο από το μέλλον

Το νέο κεφάλαιο μετασχηματισμού της έχει ανοίξει η Παπαστράτος, η οποία εξελίσσει το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο σε ένα megaplant. Μία επένδυση συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ που θα δημιουργήσει 300 νέες θέσεις εργασίας και παράλληλα θα προσθέσει 300 εκατ. ευρώ στη συνολική αξία των εξαγωγών ετησίως. «Μέρα με τη μέρα το εργοστάσιό μας στον Ασπρόπυργο μετασχηματίζεται σε ένα υπερσύγχρονο megaplant βγαλμένο από το μέλλον.

Εναν χώρο παραγωγής που αναπτύσσεται σε ευθυγράμμιση με τη στρατηγική μας για βιώσιμη ανάπτυξη και φιλοδοξεί να μετατραπεί από carbon neutral -ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα- σε net positive -με μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου», λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Μαργώνης, και συνεχίζει: «Ηδη βρίσκεται σε εξέλιξη η εγκατάσταση 4 νέων γραμμών παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού και παράλληλα προχωράμε στην ψηφιοποίηση του λιθογραφείου μας με την εγκατάσταση νέων γραμμών εκτύπωσης. Μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκινήσει και η κατασκευή των νέων κτιρίων. Η νέα φάση επέκτασης της Παπαστράτος εξελίσσεται με τρόπο βιώσιμο, με σταθερή στήριξη στην ελληνική οικονομία, αυξανόμενη εξωστρέφεια και συνεχή δημιουργία νέων, καλά αμειβομένων θέσεων εργασίας».

Ο δε μετασχηματισμός εξυπηρετεί έναν στόχο, όπως υπογραμμίζει ο κ. Μαργώνης: «Εναν κόσμο, μια Ελλάδα χωρίς τσιγάρο. Και αυτός ο στόχος έχει δημιουργήσει επενδυτική αξία 700 εκατ. ευρώ για τη χώρα από το 2017 μέχρι σήμερα. Η Παπαστράτος ήταν και παραμένει πρωτοπόρος σε αυτό τον μεγάλο μετασχηματισμό που οραματίστηκε η Philip Morris International. Για να το πετύχουμε, ωστόσο, δεν αρκούν οι προθέσεις. Χρειάζονται πράξεις. Πράξεις που το 2023 υλοποιούνται μέσα από την ολοκλήρωση έργων που απελευθερώνουν περαιτέρω την παραγωγική και εξαγωγική μας δυναμική. Ο μετασχηματισμός της Παπαστράτος προχωράει δυναμικά, ανοίγοντας τον δρόμο στη βιομηχανία του μέλλοντος και στην Ελλάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top