Αθλητισμός

Τα μπασκετικά «πάρε – δώσε» μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού: Από τον Πάσπαλι στον Σλούκα

Μπορεί η Ελλάδα να έχει καύσωνα αλλά πιο … αυξημένες είναι οι θερμοκρασίες στον αθλητικό κόσμο της χώρας αυτό το Σαββατοκύριακο. 

Ο λόγος δεν είναι άλλο από την μεταγραφή του Κώστα Σλούκα από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό. Ο 33χρονος γκαρντ που έχει κερδίσει 3 φορές τη Euroleague (2 με Ολυμπιακό, 1 Φενέρ) επέλεξε να πει “όχι” στην πρόταση του Ολυμπιακού για ανανέωση και ενώ όλοι περίμεναν να φορέσει πάλι την κίτρινη φανέλα της Φενέρ εκείνος υπέγραψε για τρία χρόνια στον Παναθηναϊκό. 

Ο μπασκετμπολίστας από τη Θεσσαλονίκη δεν είναι  πρώτος ούτε και ο τελευταίος που θα παίξει και στον Ολυμπιακό αλλά και στον Παναθηναϊκό αλλά ούτε και ο τελευταίος. Η ιστορία αυτή έχει ξεκινήσει από το 1948 και φτάνει έως τις ημέρες μας. 


ΣΛΟΤΥΚΑΣ

Ο Κώστας Σλούκας με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

Το 2023 ο Παναθηναϊκός πήρε τη ρεβάνς από τον Ολυμπιακό για την … αρπαγή του Βασίλη Σπανούλη. Μόνο που ο V-Span άλλαξε την ιστορία του μπασκετικού Ολυμπιακού και γύρω του “χτίστηκε” μια ομάδα που κατέκτησε 2 σερί χρονιά τη Euroleague. 

Ο Σπανούλης επέλεξε τον Ολυμπιακό στα 28 του και ο Σλούκας τον Παναθηναϊκό στα 33. Στόχος του Παναθηναϊκού είναι φυσικά να επιστρέψει στους τίτλους στην Ελλάδα και να εκμεταλλευτεί παίκτες όπως ο Σλούκας για να βρεθεί ξανά στο Final -4 της Euroleague. 


ΣΠΟΑΝ_2

Ο Βασίλης Σπανούλης με τα δύο τρόπαια της Euroleague που κέρδισε με τον Ολυμπιακό


ΣΠΑΝ_1

Ο Σπανούλης με την φανέλα του Παναθηναϊκού

Δίχως αμφιβολία η μεταγραφή του Βασίλη Σπανούλη το 2010 από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό είναι η σημαντικότερη στην ιστορία των μετακινήσεων παικτών ανάμεσα στις δυο ομάδες. Μάλιστα η μεταγραφή του Σπανούλη ανακοινώθηκε στις 11 Ιουλίου 2010 και εκείνη του Σλούκα στις 8 Ιουλίου 2023. 

Από τον Πειραιά στην Αθήνα, από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό 

Οι μετακινήσεις ανάμεσα στους «αιώνιους» είναι πολλές. Ο Κώστας Σλούκας έγινε ο 9ος παίκτης που αφήνει τον Ολυμπιακό για τον Παναθηναϊκό. Ο τελευταίος ήταν το 2018 ο Ιωάννης Παπαπέτρου ο οποίος έφυγε από το ΣΕΦ για το ΟΑΚΑ. 

Ο πρώτος ήταν ο Πέτρος Δημητρόπουλος το 1948. Ακολούθησε ο Γιώργος Σκορπολίθας το 1983 και σιγά σιγά μπαίνουμε στην εποχή της μεγάλης κόντρας του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό την δεκαετία του ’90. 

Δημοφιλέστερα

To Top