Αθλητισμός

Στοχεύει στην κορυφή ο Τσιτσιπάς: « Εννοείται πως θα ήθελα να κερδίσω το Wimbledon»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιστρέφει τη Δευτέρα στο Wimbledon για να αντιμετωπίσει γύρω στις 15:00 (Novasports) τον 27χρονο Αμερικανό (Νο43) Κρις Γιούμπανκς. Εάν προκριθεί θα παίξει για πρώτη φορά την Τετάρτη σε προημιτελικό στο Wimbledon και κάνει όνειρα για τελικό και τίτλο.

Εάν περάσει το εμπόδιο του Αμερικανού το πιθανότερο είναι να συναντήσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, μετά τον Αλκαράθ ή τον Μπερετίνι στον ημιτελικό και στον τελικό θα περιμένει ο Τζόκοβιτς.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, που είναι στο Νο5 κόσμου, μίλησε ξεκάθαρα για τον στόχο του: « Προσεγγίζω κάθε παιχνίδι διαφορετικά. Εννοείται πως θα ήθελα να κερδίσω το Wimbledon και σε κάθε αγώνα νιώθω ότι πλησιάζω περισσότερο, όμως είμαι της φιλοσοφίας να μην πιέζεις τα πράγματα, γιατί όταν το κάνεις μπορεί να έχει αντίθετο αποτέλεσμα. Πρέπει να αφήνεις τα πράγματα να κυλάνε μόνα τους».

Εάν συνεχεία ρωτήθηκε εάν σκέφτεται από τώρα τον τίτλο και απάντησε: «Όταν είσαι στον τελικό τον σκέφτεσαι. Μου έχει συμβεί. Λίγοι παίκτες έχουν καταφέρει να παίξουν σε τελικό Grand Slam, εγώ βρέθηκα εκεί 2 φορές και ήταν οι καλύτερες στιγμές στην καριέρα μου. Αυτές οι καταστάσεις μπορούν να σε κυριεύσουν, σκέφτεσαι τα παιδικά σου χρόνια, πόσο μακριά έχεις φτάσει, από που ξεκίνησες και ότι τώρα μπορείς να βρίσκεσαι στο Rod Laver ή στο Philippe Chatrier και να παλεύεις για ένα όνειρο που μοιράζονται εκατομμύρια παιδιά. Σε εκείνο το σημείο υποθέτω πως είναι φυσιολογικό να τα σκέφτεσαι όλα αυτά, σημαίνει πως σε νοιάζει, πως είσαι στο παρόν».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε τον τελικό του 2021 στο Roland Garros και τον τελικό του 2023 στο Australian Open από τον Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος είναι και φέτος το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο στο Λονδίνο. O Nόλε διεκδικεί το 24ο Grand Slam του και το 8ο Wimbledon.

Δημοφιλέστερα

To Top