Ελλάδα

Ίσμα Τουλάτου: Η λαχτάρα να γίνει μητέρα και τα όνειρα που έσβησαν

Θλίψη στον χώρο της δημοσιογραφίας και του θεάματος για τον τραγικό θάνατο της 52χρονης Ίσμας Τουλάτου λίγα 24ωρα πριν την γέννηση του πρώτου της παιδιού.

Μπορεί μέχρι αυτή την ώρα άγνωστοι να παραμένουν οι λόγοι για τον αιφνίδιο θάνατο της, ωστόσο η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στο οικογενειακό της περιβάλλον και σε όσους την γνώριζαν, που μιλούν για εκείνη με τα καλύτερα λόγια.

Η 52χρονη κατέρρευσε μέσα στο σπίτι της, ενώ στήθηκε μια ολόκληρη επιχείρηση προκειμένου να σωθεί το νεογέννητο μωρό της, καθώς μετρούσε τις ώρες όπου θα γινόταν για πρώτη φορά μητέρα κάτι που λαχταρούσε για χρόνια. Κατά την μεταφορά της στο νοσοκομείο οι γιατροί προχώρησαν σε καισαρική και έδωσαν μάχη για να το κρατήσουν στη ζωή, με το νεογέννητο να νοσηλεύεται αρχικά στη μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», ενώ πλέον έχει μεταφερθεί στη ΜΕΘ νεογνών του «Έλενα Βενιζέλου».

Σύμφωνα με τα δημοσιογραφικά της στοιχεία η δημοσιογράφος γεννήθηκε στην Αθήνα σπούδασε ιστορία αρχαιολογία και μουσική. Η ίδια λάτρευε την όπερα, τη μόδα, τις ξένες γλώσσες και τις εξωτικές κουλτούρες.

Για το μεγαλεπήβολο project «Όπερα και Μόδα»

Η αγάπη της για την όπερα και τη μόδα ήταν η αφορμή, ώστε η Ίσμα Τουλάτου να εμπνευστεί ένα μεγαλεπήβολο project, το οποίο όχι μόνο είδε να παίρνει σάρκα και οστά για πρώτη φορά το 2013, αλλά και να συνεργάζεται με κορυφαίους σχεδιαστές μόδας και λυρικούς.

Ουσιαστικά η ιδέα ήταν και εξακολουθεί να είναι στηριγμένη σε μια ιδέα της δημοσιογράφου, η οποία είχε σαν στόχο τον συνδυασμό του Λυρικού Θεάτρου με την Υψηλή Ραπτική με τρόπο ισότιμο και δημιουργικό.


opera__moda

Για το project και τα όνειρα της η Ίσμα Τουλάτου είχε μιλήσει στο artplay.gr το 2015 όταν το «Όπερα και Μόδα» είχε γίνει πλέον θεσμός :

«Η ιστορία ξεκίνησε με «τρέλα» τον Απρίλιο του 2013, στην πρώτη παραγωγή «Όπερα και Μόδα», πολύ μεταξύ μας, στα σκαλιά του Θεάτρου Ολύμπια, με την συμμετοχή του σχεδιαστή Δημήτρη Ντάσιου, την πολύ μεγάλη συμπαράσταση της Λυρικής που το ενέταξε στις εκδηλώσεις της, προσδίδοντάς της το κύρος ενός θεάτρου που βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δυναμική περίοδο της ιστορίας του, διασφαλίζοντας και τον πειραματικό χαρακτήρα του project, αλλά και τον καλλιτεχνικό.

Δεν έχει καμία σχέση με life style και τέτοιου είδους πράγματα, είναι ένα πειραματικό project που επιχειρεί να βρει ευρύτερους τρόπους σύγκλισης ανάμεσα στις δυο αυτές τέχνες που τα τελευταία 30 χρόνια συγκλίνουν και εμπνέονται η μια από την άλλη».


opera_moda1

Δημοφιλέστερα

To Top