Ελλάδα

Τριήμερη επιχείρηση της Αστυνομίας στη Ζάκυνθο – Συλλήψεις για ναρκωτικά και φυγόποινων

Τριήμερη επιχειρησιακή δράση πραγματοποιήθηκε στη Ζάκυνθο από την Παρασκευή ως και την Κυριακή με τη συμμετοχή αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία.


Τριήμερη επιχειρησιακή δράση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε περιοχές της Ζακύνθου

Συγκεκριμένα, για την επιχειρησιακή δράση συγκροτήθηκαν ειδικές ομάδες με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αθηνών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και των τοπικών αστυνομικών αρχών.

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής δράσης από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών πραγματοποιήθηκαν: 43 έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, 59 έλεγχοι ατόμων, 34 προσαγωγές και 2 συλλήψεις.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες του Σαββάτου στον Λαγανά Ζακύνθου συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, αλλοδαπός και σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της αντιποίησης Αρχής.

Ο αλλοδαπός εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, εντός του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε εγκατεστημένο και πλήρως λειτουργικό ηχητικό σύστημα με σειρήνα και τηλεκοντρόλ, ανιχνευτής συσκευών στίγματος θέσης (gps tracker), καθώς και αλεξίσφαιρο γιλέκο, τα οποία κατασχέθηκαν. Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου.

Επιπλέον, βραδινές ώρες του Σαββάτου στον Λαγανά Ζακύνθου συνελήφθη αλλοδαπός και σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, έσπασε υαλοπίνακα Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου στον Λαγανά. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ζακύνθου.


10072023drasizakynthos2


10072023drasizakynthos1

Περαιτέρω, σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής (7-7-2023) στον Λαγανά Ζακύνθου με τη συμμετοχή δυνάμεων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αθηνών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και τη συνδρομή ομάδων της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου συνελήφθησαν 4 άτομα, (3 ημεδαποί και αλλοδαπός) και σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για – κατά περίπτωση – παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων σχετικά με τη δράση εμπόρων – διακινητών ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή του Λαγανά, επετεύχθη, μέσω ανάλυσης και διασταύρωσης πληροφοριακών δεδομένων, εξακρίβωσης χώρων, στοιχείων ατόμων και δημιουργίας ατομικών “προφίλ” (profiling), ο εντοπισμός των ανωτέρω, ενώ πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Δημοφιλέστερα

To Top