Διεθνή

Χιου Έντουαρτς: «Έστελνε άσεμνα μηνύματα και έκανε κατάχρηση εξουσίας», λένε υπάλληλοι του ΒΒC

Ο Χιου Έντουαρτς φέρεται να έστελνε «ανάρμοστα και ερωτικά» μηνύματα σε συναδέλφους του. Την ίδια ώρα το BBC κάλεσε το προσωπικό να μιλήσει και τα στόματα φαίνεται πως ανοίγουν.

Ένας νυν εργαζόμενος δήλωσε ότι τον «έλουσε κρύος ιδρώτας» όταν έλαβε μηνύματα σχετικά με την εμφάνισή του, ενώ ένας πρώην υπάλληλος ισχυρίστηκε ότι τα μεταμεσονύκτια μηνύματα που του έστελνε περιείχαν «φιλιά» και ήταν μια ξεκάθαρη «κατάχρηση εξουσίας» από τον κεντρικό παρουσιαστή ειδήσεων.

Άλλοι υπάλληλοι δήλωσαν απόψε στο BBC ότι ο 61χρονος Έντουαρτς τους είχε στείλει «ανάρμοστα μηνύματα», παραδέχτηκαν όμως ότι ουδέποτε είχαν παραπονεθεί.

Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά την αποκάλυψη της συζύγου του Έντουαρτς, Βίκι Φλιντ, ότι είναι ο παρουσιαστής που κατηγορείται ότι πλήρωσε 35.000 λίρες σε έναν έφηβο με αντάλλαγμα άσεμνες φωτογραφίες.

Διαβάστε εδώ όλα όσα ανακοίνωσε η σύζυγος του παρουσιαστή Βίκι Φλιντ

Η βρετανική αστυνομία είπε ότι δεν ερευνά πλέον τις κατηγορίες εναντίον του έμπειρου παρουσιαστή του BBC ως «ποινικό αδίκημα».

Συγκλονισμένοι δηλώνουν στο BBC
Υψηλόβαθμο στέλεχος του BBC δήλωσε σχετικά: «Το σοκ είναι τεράστιο μετά από τόσες μέρες και όλα συνέβησαν τόσο ξαφνικά. Είμαστε πραγματικά αναστατωμένοι και συγκλονισμένοι».

Η ειδική ανταποκρίτρια του BBC News, Λούσι Μάνινγκ, δήλωσε: «Υπάρχουν ερωτήματα για τα αφεντικά του BBC σχετικά με την κουλτούρα στην αίθουσα ειδήσεων και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να διατυπώνονται παράπονα και τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αισθάνονται άνετα ή όχι να τα διατυπώνουν».

Δημοφιλέστερα

To Top