Οικονομία

Οι «έφιπποι διάολοι», η Έφη, ο Τζανακό, ο Μαραντζίδης και τα ξινά τρολ, ο σιωπηρός Γεράρδος και οι μεγάλες μπίζνες στις μαρίνες

Μπορεί λοιπόν να μην «πέρασε καλά», αλλά η αλήθεια είναι άλλη. Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν υπήρξε επί της ουσίας, ούτε λειτούργησε ποτέ αφού 1.060 νέοι αστυνομικοί προσελήφθησαν και παρέμειναν άεργοι και άοπλοι στα γραφεία και στα τμήματα της ΕΛΑΣ. Άρα, πολύ καλά έκανε τώρα ο Μηταράκης και ανακοίνωσε ότι αφού εγκαταλείφθηκε το αρχικό σχέδιο να φρουρούν αστυνομικοί μονίμως τα πανεπιστήμια, κάτι σαν «κρατικό security», οι 1.060 αστυνομικοί θα βγουν στους δρόμους να δουλέψουν. Όμως και λίγο διαχείριση επικοινωνίας δεν βλάπτει… Πληροφορίες ότι στον δρόμο της επιστροφής από Βίλνιους πέσανε κάτι «έφιπποι διάολοι» ελέγχονται ως… ακριβείς.

Εφη-ΣΥΡΙΖΑ

-Λοιπόν, η Έφη αυτοπαρουσιάστηκε χθες για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ σε έναν ωραία καλλιτεχνικό χώρο, στο Ωδείο Αθηνών, μόνη στο βήμα, με ένα σικ ντυσιματάκι και με λόγο θα έλεγα τουλάχιστον μη φανατικό. Δεν ξέρω αν αυτή τη στρατηγική την επέλεξε μόνη της ή τη βοήθησε ο Μαραντζίδης που εντάχθηκε στο team της ή κάποιοι ακόμα, που λογικό είναι να έχει. Ασε που έχει και καλό δημοσιογράφο, τον Ανδρέα Μπελεγρή που έχει περάσει και από εμάς!

Τζανακόπουλος

-Ρώτησα την πηγή μου «και με τον Τζανακόπουλο τι θα γίνει που είναι ο άντρας της;». Η πηγή είπε «ο Τζανακόπουλος ήταν και πριν από τον γάμο του με την Αχτσιόγλου πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, άρα θα ήταν άδικο να εξαφανιστεί γι’ αυτό. Όμως θα… κάνει πίσω γιατί αντιλαμβάνεται ότι όταν η γυναίκα σου γίνεται αρχηγός και είσαι στο ίδιο κόμμα χρειάζεται μια διακριτικότητα!». Διευκρίνισε επίσης ότι τα περί διαστάσεως του ζεύγους «είναι απλώς ψέματα και κακίες». Συμφωνώ ότι αυτά είναι εντελώς προσωπικά θέματα και δεν μπερδεύονται.

Ξινίλες από τρολ

-Χθες, πάντως, για να κλείσω το κεφάλαιο ΣΥΡΙΖΑ, μου έκανε εντύπωση ότι ένα από τα πασίγνωστα τρολ του twitter που υποστήριζε ΣΥΡΙΖΑ, η «marca 2»… στόλιζε την Έφη για την παρουσία της με σχόλιο του τύπου «ένα πολύ μέτριο, δυσκοίλιο μανιφέστο, που δείχνει προχειρότητα. Η σκιά του Τσίπρα δυστυχώς την πλάκωσε» κ.λπ. Τι να πεις και τα τρολ έχουν ψυχή.

Το Ελ. Βενιζέλος και ο προσεκτικός κ. Παράσχης

-Ελαφρώς «τρακαρισμένος» ο νέος πρόεδρος του ΣΕΤΕ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, απέφυγε να δώσει σαφή στοιχεία για την τουριστική κίνηση και απλά περιορίστηκε να αναφέρει πως θα είναι μια καλή χρονιά, καλύτερη του 2019, κάτι που μένει να φανεί τόσο σε αφίξεις, όσο και σε έσοδα. Καθώς, όμως, είναι και CEO του Διεθνούς Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος», ερωτήθηκε για την επικείμενη είσοδο των μετοχών του αεροδρομίου στο Χρηματιστήριο, για να απαντήσει ξανά εξαιρετικά προσεκτικά πως το ΙΡΟ αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική πρόκληση που όμως διαμορφώνει ένα πολύ ειδικό καθεστώς, το θέμα της δημοσιότητας, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο και για αυτό, είπε, θα είναι εξαιρετικά φειδωλός σε εκτιμήσεις… Πάντως ο Άλεξ Πατέλης το ανέφερε ξεκάθαρα στο newsletter του, πως η εισαγωγή στο ΧΑ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών θα γίνει στις αρχές του 2024.

Το +125% της Aegean και τα warrants

-Μιας και είμαστε στα αεροπορικά, η Aegean συνεχίζει τις… πτήσεις στο Χρηματιστήριο φτάνοντας σε κεφαλαιοποίηση τα 1,07 δισ. ευρώ και καταγράφοντας ασύλληπτη άνοδο +125% από την αρχή του 2023. Στην αγορά, λόγω της ανόδου, τα σενάρια είναι αρκετά και καθώς έχουμε μπει στην περίοδο εξάσκησης των warrants που έχει στην κατοχή του το ελληνικό Δημόσιο, λέγεται πως θα μπορούσε ίσως κάποιος να σκεφτεί ότι το 11,4% των μετοχών της Aegean που βρίσκονται στον έλεγχο του Δημοσίου, θα ήταν καλύτερο να πωληθεί σε κάποιους ξένους θεσμικούς επενδυτές που σφόδρα επιθυμούν να μπουν στο μετοχικό κεφάλαιό της. Με τον τρόπο αυτόν, το Δημόσιο θα κερδίσει πολύ περισσότερα έναντι του δανείου που έδωσε μέσα στην πανδημία, αλλά και το μετοχολόγιο της Aegean θα διεθνοποιηθεί επαρκώς ενόψει των μεγάλων εξελίξεων στην ελληνική κεφαλαιαγορά. Ίδωμεν.

Η ΟΝΕΧ μπαίνει στην υπεράκτια αιολική ενέργεια

Δημοφιλέστερα

To Top