Οικονομία

Έρευνα: Η χρήση ορυκτών καυσίμων για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας «κορυφώθηκε το 2022»

H εκθετική ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας πιέζει προς τα κάτω τις παγκόσμιες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και βοηθά στην απομάκρυνση τόσου άνθρακα από τα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας ώστε τα ορυκτά καύσιμα δεν είναι πλέον οικονομικά και η χρήση τους έχει κορυφωθεί, σύμφωνα με έκθεση.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, από την Κίνα μέχρι την Ευρώπη, οι δυνατότητες ηλιακής και αιολικής ενέργειας, αλλά και αποθήκευσης αυξάνονται, ανέφερε το Rocky Mountain Institute σε ανάλυση που δημοσιεύεται σήμερα σε συνεργασία με το Bezos Earth Fund. Αυτό σημαίνει ότι το παγκόσμιο δίκτυο θα πρέπει να είναι σε θέση να επιτύχει τους καθαρούς μηδενικούς στόχους του έως το 2030 – οδηγώντας τη ζήτηση για φυσικό αέριο, πετρέλαιο και άνθρακα σε ελεύθερη πτώση.

«Η ζήτηση ορυκτών καυσίμων στο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας έχει ξεκάθαρα κορυφωθεί το 2022», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Kingsmill Bond, ανώτερος διευθυντής της RMI. Προχωρώντας προς το μέλλον «είναι πραγματικά πολύ δύσκολο για τη ζήτηση ορυκτών καυσίμων να αυξηθεί από αυτά τα επίπεδα απλώς και μόνο λόγω της ταχύτητας με την οποία αναπτύσσονται αυτές οι εναλλακτικές τεχνολογίες», όπως είπε.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top