Διεθνή

Εξαφάνιση μικρού Εμίλ: Ξεκίνησε η δεύτερη φάση των ερευνών

Μετά από πέντε μέρες ερευνών, ο μικρός Εμίλ παραμένει άφαντος μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο την αγωνία της οικογένειάς του. Οι αρχές που ερευνούν πιθαμή προς πιθαμή το χωριουδάκι των Άλπεων όπου το 2χρονο αγοράκι εξαφανίστηκε το Σάββατο, ανακοίνωσαν ότι βάζουν οριστικό τέλος στις έρευνες.

Το πρωί της Πέμπτης, ο δρόμος μήκους 1,8 χιλιομέτρων χτενίστηκε από περίπου πενήντα χωροφύλακες καθώς και μια λωρίδα 10 μέτρων εκατέρωθεν του δρόμου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εισαγγελέας Ρεμί Αβόν. «Η περιοχή αυτή είχε ήδη ερευνηθεί και η επιχείρηση αυτή πραγματοποιήθηκε καθαρά για λόγους ασφαλείας».

Στη συνέχεια, το απόγευμα της Πέμπτης, οι χωροφύλακες πραγματοποίησαν μια τελική έρευνα σε «εντοπισμένες περιοχές του χωριού», χωρίς όμως να βρεθεί κάτι.

Έναρξη της δεύτερης φάσης της έρευνας
«Ατύχημα; Ανθρωποκτονία; Απαγωγή; Τίποτα δεν αποκλείεται και όλα εξετάζονται», επέμεινε και πάλι το βράδυ της Πέμπτης ο εισαγγελέας, επιβεβαιώνοντας ότι η δεύτερη φάση της έρευνας έχει πλέον ανοίξει. Αυτή περιλαμβάνει την ανάλυση «της σημαντικής μάζας δεδομένων» που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών στο Haut-Vernet, ιδίως των τηλεφωνικών δεδομένων και των 1.200 μηνυμάτων που αφέθηκαν στην ειδική τηλεφωνική γραμμή.

«Αυτό είναι το τέλος της προγραμματισμένης δικαστικής έρευνας. Αλλά προφανώς θα επιστρέψουμε στον χώρο, αν τυχόν στοιχεία ή ενδείξεις που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής σημαίνουν ότι πρέπει να έρθουμε και να ελέγξουμε ορισμένα πράγματα ή να ψάξουμε ορισμένα μέρη», εξήγησε ο Αβόν.

Ερευνήθηκαν και τα 30 σπίτια του χωριού
Στο μικρό χωριό ερευνήθηκαν και τα τριάντα σπίτια, ανακρίθηκαν οι είκοσι πέντε κάτοικοι, ελέγχθηκαν όλα τα οχήματα και χτενίστηκαν «σχολαστικά» συνολικά 970 στρεμμάτων αγρών, δασών και απόκρημνων περιοχών. «Πρόκειται αναμφίβολα για μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ. Από εδώ και στο εξής, το μόνο καθήκον των λιγοστών χωροφυλάκων που έχουν απομείνει στο χωριό θα είναι να κρατήσουν το χωριουδάκι κλειστό για το κοινό. Αποκλεισμένο μέχρι και το Σαββατοκύριακο για την “προστασία των ερευνών”. Προκειμένου να προστατεύσω τις οικογένειες παρέτεινα αυτό τον αποκλεισμό», είπε ο Φρανσουά Μπαλίκ, δήμαρχος του χωριού Le Vernet.

Ο μικρός Εμίλ είχε μόλις φτάσει στο χωριό για τις καλοκαιρινές διακοπές για να μείνει με τους παππούδες του. Τελευταία φορά που είδαν το παιδί ήταν δυο γείτονες στις 5.15 το απόγευμα του Σαββάτου, μόνο του σε ένα σοκάκι του χωριού.

Την ώρα της εξαφάνισής του, «πολλά άλλα μέλη της οικογένειας ήταν στο σπίτι όπου η οικογένεια περνούσε τις διακοπές της. Μέχρι να μάθουμε την αλήθεια, τα πράγματα θα είναι τεταμένα. Είναι δύσκολο για την οικογένεια, αυτή η αβεβαιότητα είναι τρομερή», δήλωσε την Πέμπτη ο δήμαρχος του Le Vernet: «Και οι κάτοικοι του χωριού πρέπει να μάθουν τι συνέβη».

Δημοφιλέστερα

To Top