Ελλάδα

Καύσωνας Κλέων: Στον «φούρνο» και το Σάββατο η χώρα – Δείτε αναλυτική πρόγνωση με χάρτες και βίντεο

Ο καύσωνας «Κλέων» είναι εδώ και δείχνει τα «δόντια» του. 

87 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες άνω των 40 βαθμών, εκ των οποίων οι 14 κατέγραψαν μέγιστες άνω των 42 βαθμών Κελσίου. Η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στη Θήβα και ήταν ίση με 44.2 βαθμούς Κελσίου.


XARTIS-KAFSONAS-1

Το Σάββατο αναμένεται να είναι η πιο θερμή μέρα του «Κλέωνα» με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία μπορεί να υποχωρήσει λίγο κυρίως στα βόρεια. Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ, οι άνεμοι αναμένονται να είναι ισχυροί στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο 15 Ιουλίου:

Αίθριος και ζεστός καιρός. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν λίγο κυρίως στα βόρεια. 


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cu24b777ph1d)

στα βόρεια ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου τους 39 βαθμούς Κελσίου
στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 39 με 40, στο εσωτερικό της Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Θεσσαλίας τους 41 βαθμούς Κελσίου
στη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Δημοφιλέστερα

To Top