Αθλητισμός

Λιονέλ Μέσι: Φόρεσε τα ροζ της Ίντερ Μαϊάμι είναι έτοιμος για το «αμερικάνικο όνειρο»

Το μακρινό 1985 οι Τρύπες κυκλοφορούν την «Ταξιδιάρα ψυχή», που γίνεται ένας από τους ύμνους του ελληνικού ροκ: «Λονδίνο, Αμστερνταμ ή Βερολίνο / Εχεις ξεχάσει πού ακριβώς θες να πας / Οσα κι αν έχω δανεικά πια δεν σου δίνω / Να κάνεις βόλτες με το magic bus».

Σχεδόν 40 χρόνια αργότερα, οι συγκεκριμένοι στίχοι (αλλά κι οι επόμενοι όπως θα δείτε παρακάτω) θα μπορούσαν αλλάζοντας τα ονόματα των πόλεων να ταιριάξουν γάντι με το τελευταίο επεισόδιο που αφορά τη ζωή και την καριέρα του Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου μπορεί να μην έχει ακούσει στη ζωή του τον Γιάννη Αγγελάκα και τις Τρύπες, μπορεί εδώ και πολλά χρόνια να μην έχει ανάγκη τα δανεικά κάποιων φίλων του για να κάνει βόλτες, αλλά ίσως κάποια στιγμή έπιασε τον εαυτό του να τραγουδά: «Βαρκελώνη, Ριάντ ή Μαϊάμι, έχω ξεχάσει πού ακριβώς θέλω να πάω…».

Δείτε Βίντεο: Γιατί ο Μέσι δεν πήγε στη Μπαρτσελόνα


Inter Miami over FC Barcelona: Lionel Messi Explains Why

Κι όταν τελικά… μάδησε τη μαργαρίτα στην αυλή της βίλας του στο Παρίσι, η επιλογή του δεν ήταν η αναμενόμενη, καθώς μετά από 23 χρόνια στην Ευρώπη (13 ετών άφησε το Ροσάριο της Αργεντινής για τη Βαρκελώνη) θα περάσει ξανά τον Ατλαντικό επιστρέφοντας στον Νέο Κόσμο και την αμερικανική ήπειρο και ανοίγοντας το νέο (και συνάμα τελευταίο;) κεφάλαιο στην καριέρα του με την Ιντερ Μαϊάμι, την ομάδα που δημιούργησε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ με ένα γκρουπ πανίσχυρων επιχειρηματιών υλοποιώντας ένα σχέδιο που υπήρχε στο μυαλό του από το 2007 (!) και ουσιαστικά ήταν και η βασική αιτία για το δικό του ταξίδι στην αμερικανική λίγκα (MLS) και τους Λος Αντζελες Γκάλαξι.

Κι αν η δική του μετακίνηση έφερε ξανά στο προσκήνιο το ποδόσφαιρο στις Ηνωμένες Πολιτείες, η μεταγραφή (που κάνει ο ίδιος με την ιδιότητα του παράγοντα) του Μέσι αναμένεται να προκαλέσει επανάσταση. Μέσα σε ελάχιστες ώρες από την κυκλοφορία της είδησης η Ιντερ Μαϊάμι τετραπλασίασε τους followers της στα social media (η Παρί όταν αποδέσμευσε τον Μέσι έχασε 3 εκατομμύρια), ενώ όλες οι ομάδες του MLS είδαν τη ζήτηση των εισιτηρίων τους (ειδικά όμως για την Ιντερ και πολύ περισσότερο για τους εντός έδρας αγώνες της) να χτυπάει κόκκινο και τα εισιτήρια να θυμίζουν τους… λογαριασμούς ηλεκτρικούς ρεύματος με τη ρήτρα της αναπροσαρμογής! Παρόλο που σε κάποιες περιπτώσεις οι τιμές ξεκινούν από τα 300 δολάρια, μέσα σε λίγες ώρες έγιναν τα πάντα sold out.


messi-1

Εκτός των αγωνιστικών, για τον ίδιο τον Μέσι υπάρχουν και οι προσωπικοί – οικογενειακοί στόχοι: «Ηθελα να πάω κάπου που θα είμαστε ήρεμοι
εγώ και η οικογένειά μου», είπε, μεταξύ άλλων

Για πρώτη φορά στα ροζ ο Μέσι – Παρουσιάζεται σήμερα

Παίκτης της Ίντερ Μαϊάμι… και με τη βούλα είναι από χθες ο Λιονέλ Μέσι, με το κλαμπ του MLS να ανακοινώνει την απόκτησή του μέσα από ένα εντυπωσιακό βίντεο «βαμμένο» στα ροζ.  Με μουσική επένδυση το «Muchachos», το περίφημο τραγούδι που χρωμάτισε την πορεία της Αργεντινής μέχρι την κατάκτηση του Μουντιάλ, οι Αμερικάνοι παρουσίασαν τον Μέσι μέσα από ένα εντυπωσιακό βίντεο όπου επικράτησε το… ροζ.

 

Πλέον σειρά παίρνει η παρουσίαση του Μέσι, η οποία είναι προγραμματισμένη για τα ξημερώματα της Δευτέρας (17/7) μπροστά σε 18.000 οπαδούς.  Το τελευταίο διάστημα μάλιστα η Ίντερ Μαϊάμι είχε ανάψει το πράσινο φως για εργασίες στο γήπεδο για την αύξηση της χωρητικότητας και την προσθήκη νέων κερκίδων που θα επιτρέψουν μια ατμόσφαιρα ανάλογη του ονόματος του Αργεντινού.

 

Φυσικά το «10» στην πλάτη που τον συνόδευε στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του επιστρέφει μετά τη δίχρονη απουσία του κατά την παραμονή του στην Παρί Σεν Ζερμέν, με τον 36χρονο να επιλέγει ξανά το νούμερο που συνδέθηκε μαζί του όσο κανένα.

Δημοφιλέστερα

To Top