Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δύο γονείς οι νεκροί στη γέφυρα της Κριμαίας – Πληροφορίες για εκρήξεις που προκάλεσαν «κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

Τις πληροφορίες για δύο νεκρούς από αυτό που ανακοινώθηκε ως «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» στη γέφυρα της Κριμαίας επιβεβαίωσε ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ.

Σύμφωνα με τον Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ οι νεκροί είναι ένας πατέρας και μια μητέρα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο μαζί με την κόρη τους που είναι τραυματισμένη.

«Η σημερινή ημέρα ξεκίνησε με την πληροφορία για κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην γέφυρα της Κριμαίας. Όλοι είδαμε το βίντεο με το κατεστραμμένο αυτοκίνητο που είχε πινακίδες από το Μπέλγκοροντ. Το κορίτσι τραυματίστηκε ελαφρά. Το χειρότερο είναι ότι σκοτώθηκαν οι γονείς του, ο πατέρας του και η μητέρα του» δήλωσε ο Ρώσος κυβερνήτης.

Νωρίτερα τα ξημερώματα της Δευτέρας την διακοπή της κυκλοφορίας στην κατασκευασμένη από τη Ρωσία γέφυρα της Κριμαίας, η οποία συνδέει τη χερσόνησο με τη ρωσική περιφέρεια Κρασνοντάρ, εξαιτίας κατάστασης «έκτακτης ανάγκης», ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας, μέσω Telegram, ο εγκατεστημένος από τις ρωσικές αρχές κυβερνήτης της, Σεργκέι Αξιόνοφ.

Σύμφωνα με τον Αξιόνοφ το πρόβλημα στη γέφυρα της Κριμαίας εντοπίζεται στον πυλώνα 145 χωρίς να δίνει καμιά περαιτέρω διευκρίνιση για την κατάσταση «έκτακτης ανάγκης».

Από την πλευρά του το πρακτορείο ειδήσεων RBC-Ukraine έκανε λόγο για «εκρήξεις» και για τουλάχιστον δύο νεκρούς στη γέφυρα ενώ το ρωσικό κανάλι στο Telegram «Grey Zone» που σχετίζεται με την ομάδα Wagner ανέφερε, σύμφωνα με το Reuters ότι έχουν υπάρξει τουλάχιστον δύο χτυπήματα στη γέφυρα στις 3:04 και 3:20 τα ξημερώματα τοπική ώρα.

Βίντεο και φωτογραφίες που διακινούνται μέσω των social media φέρονται να έχουν καταγράψει τις ζημιές που έχουν προκληθεί στη γέφυρα της Κριμαίας αλλά και το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα που έχει προκληθεί.

Δημοφιλέστερα

To Top