Οικονομία

Αττική Οδός: Αυτοί είναι οι ενδιαφερόμενοι – Υποβλήθηκαν 6 προσφορές στο ΤΑΙΠΕΔ

Με ισχυρό ανταγωνισμό όπως άλλωστε αναμενόταν πέφτει η αυλαία στον διαγωνισμό για την επέκταση της 25ετούς σύμβασης παραχώρησης για την Αττική Οδό.

Δεσμευτικές προσφορές υποβλήθηκαν από έξι επενδυτικά σχήματα μέσα από τα οποία θα αναδειχτεί με βάση τη συμφερότερη οικονομική προσφορά ο προτιμητέος επενδυτής, διαδικασία που εκτιμάται ότι μπορεί να έχει ολοκληρωθεί έως τον Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα οικονομικές προσφορές υποβλήθηκαν από τις εξής εταιρείες – κοινοπρακτικά σχήματα:

ABERTIS INFRAESTRUCTURAS S.A.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.
Ένωση προσώπων BRISA – AUTO ESTRADAS de PORTUGAL S.A. – RUBICONE MIDCO, B.V. –INTRAKAT A.E.

Ένωση προσώπων MACQUARIE ASSET MANAGEMENT MOTORWAY HOLDINGS S.ar.l. – FINCOP INFRASTRUCTURE LTD
Ένωση προσώπων VINCI HIGHWAYS S.A.S. – VINCI CONCESSIONS S.A.S. – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – MOBILITY PARTNER S.A.S.

Ένωση προσώπων ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – ΑΒΑΞ Α.Ε. – MERIDIAM EASTERN EUROPE INVESTMENTS 4 S.A.S.
Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης υποβολής δεσμευτικών προσφορών θα εκκινήσει άμεσα.

Οι οικονομικές προσφορές των επενδυτών που πληρούν τους όρους του διαγωνισμού θα αποσφραγιστούν σε μελλοντική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού το ΤΑΙΠΕΔ σφραγίζει την σημαντικότερη από πλευράς περιουσιακής αξίας παραχώρηση, η οποία κινητοποίησε το ενδιαφέρον όλων των μεγάλων τεχνικών ομίλων της χώρας, μεγάλων ευρωπαϊκών λειτουργών έργων υποδομής και κορυφαίων διεθνών funds.

Δημοφιλέστερα

To Top