Ελλάδα

Καιρός: Πώς θα εξελιχθούν οι άνεμοι στα πύρινα μέτωπα σε Δερβενοχώρια, ανατολική Αττική και Λουτράκι

Την πορεία και την ένταση των ανέμων κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας στις περιοχές που δοκιμάζονται από φωτιά στην ανατολική Αττική, τα Δερβενοχώρια και το Λουτράκι ανέλυσε ο μετεωρολόγος Κλεάρχος Μαρουσάκης, σύμφωνα με τον οποίο τα περισσότερα μποφόρ αναμένονται προς το μεσημέρι-νωρίς το απόγευμα.

Όπως είπε η Σαρωνίδα γρήγορα θα δεχθεί βορειάδες ενώ το ίδιο θα συμβεί σιγά-σιγά προς Δερβενοχώρια και Λουτράκι.

«Ενώ ξεκινάμε με ήπιες έντασεις στα 4-5 μποφόρ, προς το μεσημέρι και το απόγευμα ανεβαίνει η ένταση προς τα 7 μποφόρ χωρίς να συνυπολογίζεται η δράση του θερμικού φορτίου» εξήγησε ο κ. Μαρουσιάκης προσδιορίζοντας ως πιο δύσκολη περίοδο αυτή που ξεκινά 2-3 το μεσημέρι «καθώς θα ανεβαίνει η θερμοκρασία και θα ανεβαίνει η ένταση των ανέμων».

Επομένως, κατέληξε ο κ. Μαρουσάκης, η μεγαλύτερη ένταση αναμένεται αργά το μεσημέρι – νωρίς το απόγευμα, με την ένταση να είναι στα 6-7 μποφόρ αλλά ριπές έως 8 μποφόρ, για να πάμε προς τις πρώτες βραδινές ώρες ώστε να υποχωρήσει η ένταση των βόρειων-βορειοανατολικών ανέμων.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cu4zya06uae1)

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Σε συνθήκες καύσωνα θα είναι και σήμερα Τρίτη η χώρα με τη θερμοκρασία σε πολλές περιοχές να αγγίζει τους 40 βαθμούς, ενώ θα πνέουν και ισχυροί άνεμοι.

Αίθριος θα είναι ο καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία και μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φθάσει:
α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου
β. στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου

Δημοφιλέστερα

To Top