Οικονομία

Μytilineos: Ξεκινά την κάλυψή της η Morgan Stanley με τιμή στόχο τα 43 ευρώ (πίνακας)

Ξεκινά επίσημα η κάλυψη της Μytilineos από την Morgan Stanley, με μία έκθεση για την πορεία και τις προοπτικές της εταιρείας. Η τράπεζα δίνει σύσταση overweight για τη μετοχή της Mytilineos και τιμή στόχο τα 43 ευρώ, που αποτελεί και την υψηλότερη τιμή έως σήμερα. Οι εκτιμήσεις της ξεπερνούν το consensus της αγοράς.

Σημειώνεται ότι στο θετικό σενάριο, το upside για την μετοχή της εταιρείας φτάνει στα 59 δολάρια.

Εκτός από τις τράπεζες, η Mytilineos είναι πλέον η μόνη ελληνική εταιρεία που καλύπτει η Morgan Stanley.

Σημειώνει τα κοινά χαρακτηριστικά της εισηγμένης με τη NORSK HYDRO και το πλεονέκτημα το αλουμίνιο να λειτουργεί ως μπαταρία υποστηρίζοντας τα ΑΠΕ.


pinakas

Τονίζονται επίσης οι ισχυρές επιδόσεις ESG αλλά και το προφίλ που συνδυάζει ανάπτυξη, χαμηλή μόχλευση, εξαιρετικό πιστωτικό προφίλ (ένα βήμα πριν την επενδυτική βαθμίδα) και ισχυρή μερισματική απόδοση.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο εξαιρετικό track record του management.

Πιο αναλυτικά, το Initiation report δημοσιεύτηκε με τιμή στόχο (TP) τα €43 και upside c.30%, και πλέον βρίσκεται στην κορυφή του consensus των αναλυτών που καλύπτουν τη MYTILINEOS, ενώ στο θετικό σενάριο ο αναλυτής της MS εκτιμά ότι η τιμή για τη μετοχή της MYTILINEOS θα μπορούσε να προσεγγίσει τα €60.

Για τη Morgan Stanley, η MYTILINEOS αποτελεί μία μοναδική επενδυτική επιλογή στον τομέα της, καθώς προσφέρει, στον επενδυτή, ένα συνδυασμό πλεονεκτημάτων που δύσκολα απαντάται είτε σε αμιγώς Ενεργειακές είτε σε αμιγώς Μεταλλευτικές εταιρείες.

Αυτό δεν είναι άλλο από τον ιδανικό συνδυασμό που έχει καταφέρει να επιτύχει η MYTLINEOS μέσω του στιβαρού synergistic business model της, προσφέροντας μία σημαντική κερδοφορία βάσης, από τον Τομέα της Μεταλλουργίας καθώς και της θερμικής παραγωγής του Τομέα Ενέργειας, η οποία επανεπενδύεται κυρίως στον Τομέα των ΑΠΕ αλλά και στο Ελληνικό utility, προσφέροντας επενδύσεις με μεγάλα returns.

Αυτή η στρατηγικής σημασίας συνέργεια μεταξύ Ενέργειας και Μετάλλων, είναι αυτό που επιτρέπει στη MYTILINEOS όχι μόνο να επιβιώνει σε αυτό το ασταθές περιβάλλον, αλλά να κατοχυρώνει σταθερά, νέα, συνεχώς υψηλότερα επίπεδα κερδοφορία, σύμφωνα με την τράπεζα.

Δημοφιλέστερα

To Top