Οικονομία

Γουόρεν Μπάφετ: Γιατί η σύζυγός του δεν πλήρωσε 4 δολάρια για έναν καφέ

Απέχθεια… για τον υψηλό πληθωρισμό έχει ο Γουόρεν Μπάφετ και φαίνεται πως τα ίδια συναισθήματα έχει και η σύζυγος του δισεκατομμυριούχου, Άστριντ Μενκς, η οποία αρνήθηκε να πληρώσει 4 δολάρια για ένα φλιτζάνι καφέ αυτή την εβδομάδα, σημειώνοντας ότι «θα μπορούσε να πάρει ένα κιλό καφέ» για αυτή την τιμή σε άλλα μέρη.

Η αντίδρασή της δεν θα εκπλήξει τους στενούς οπαδούς του Μπάφετ ή τους μετόχους του ομίλου του Berkshire Hathaway. Ο 92χρονος επενδυτής κατατάσσεται μεταξύ των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου χάρη στο μερίδιό του στην Berkshire αξίας 114 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά ζει έναν περίφημο λιτό τρόπο ζωής και έχει κάνει τις συνετές δαπάνες ακρογωνιαίο λίθο του στυλ επενδύσεων και συναλλαγών του.

Πράγματι, ο Μπάφετ εξακολουθεί να ζει στο ίδιο σπίτι στην Όμαχα της Νεμπράσκα που αγόρασε για 31.500 δολάρια το 1958. Σταματάει στα McDonald’s για να πάρει πρωινό καθοδόν για τη δουλειά του κάθε πρωί. Επίσης παίρνει ένα μέτριο ετήσιο μισθό ύψους 100.000 δολαρίων για περισσότερα από 40 χρόνια.

Πηγή: www.newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top