Οικονομία

Μεγιστάνες επενδύουν στο όραμα της μακροζωίας – Νέες εταιρείες υγείας παρέχουν συμβουλές

Oι μεγιστάνες ανά τον κόσμο επενδύουν αστρονομικά ποσά σε ερευνητικά εργαστήρια, με στόχο να σπάσουν τον κώδικα της μακροζωίας, χακάροντας την αθανασία. Ενδεικτικά, ο συνιδρυτής της Google, Λάρι Πέιτζ, το 2013 επένδυσε στην Calico Labs, εταιρεία που δεσμεύεται να «αυξήσει την κατανόηση για τη βιολογία που ελέγχει την ανθρώπινη γήρανση».

Ο Mark Zuckerberg και η σύζυγός του Priscilla Chan ακολούθησαν το 2016 επενδύοντας 600 εκατομμύρια δολάρια στο Chan Zuckerberg Biohub. Ο συνιδρυτής του PayPal, Peter Thiel, χρηματοδότησε με πάνω από 7 εκατομμύρια δολάρια το Ιδρυμα Methuselah ενώ ο Ρωσοισραηλινός βιομήχανος Yuri Milner επένδυσε σε μια ολοκαίνουργια στολή που ονομάζεται Altos Labs, η οποία είναι αφιερωμένη στην «τεχνολογία βιολογικού επαναπρογραμματισμού».

Σε συνέχεια της παραζάλης των ποσών, η Parsley Health με έδρα τη Νέα Υόρκη, έχει συγκεντρώσει χρηματοδότηση περίπου 36 εκατομμυρίων δολαρίων για μελέτες «ολιστικής ιατρικής πρακτικής» και η Salvagene, με έδρα το Παρίσι και ιδιαίτερα δημοφιλής στους Wall Streeters, έχει συνδρομητές οι οποίοι στέλνουν δείγματα σάλιου, ούρων και αίματος -συν μια ετήσια συνδρομή σχεδόν 20.000 ευρώ- για να λάβουν ένα αυστηρό εξατομικευμένο διατροφικό πρόγραμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top