Ελλάδα

Καιρός – Καύσωνας Κλέων: Ακραίες θερμοκρασίες σήμερα σε Λάρισα και Πάτρα – Ποιες πόλεις θα «ψηθούν» αύριο, Παρασκευή

Στο υψηλότερο επίπεδο (κατηγορία 3 – ακραίες θερμοκρασίες με σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία) θα βρεθούν σήμερα Πάτρα και Λάρισα σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr για την δεύερη φάση του καύσωνα που ξεκίνησε σήμερα, Πέμπτη.

Για αύριο, δε, Παρασκευή, στην «κόκκινη» κατηγορία 3 όσον αφορά τον καύσωνα Κλέων θα βρεθούν Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα, ενώ ένα «σκαλί» κάτω, στο επίπεδο επικινδυνότητας 2 (εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες) θα βρεθούν τα Ιωάννινα.


kafsonas-paraskevi2

Υπενθυμίζεται ότι η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), σε συνεργασία με την επιστημονική επιτροπή του Arsht-Rock Resilience Center του ιδρύματος Atlantic Council εφαρμόζει επιχειρησιακά την κατηγοριοποίηση των ημερών με υψηλές θερμοκρασίες για έξι μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ιωάννινα, Πάτρα και Ηράκλειο.

Στον δεύτερο χάρτη από το meteo.gr αποτυπώνεται η απόκλιση της θερμοκρασίας σε σχέση με τις κανονικές για την εποχή τιμές της σε υψόμετρο 1500 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας για αύριο, Παρασκευή (21/07).

Όπως σημειώνεται οι αέριες μάζες πάνω από τη χώρα μας θα είναι 8-10 βαθμούς θερμότερες από το κανονικά για την εποχή επίπεδα.


kafsonas-paraskevi1

Η νέα φάση του καύσωνα Κλέων που, όπως λένε μετεωρολόγοι, θα μας «συνοδεύσει» μέχρι και τις 27 Ιουλίου κάνει «πρεμιέρα» σήμερα με θερμοκρασίες που θα φτάσουν έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cu656g3oue69)

Δημοφιλέστερα

To Top