Το Kashmiri Saffron δεν αποτελεί απλώς το πιο ακριβό και μυρωδάτο μπαχαρικό του κόσμου ικανό να απογειώσει τα γαστρονομικά μας δημιουργήματα, αλλά και την για βασική πηγή στήριξης της τοπικής οικονομίας του Κασμίρ. Τι αλυσιδωτές εκρήξεις μπορεί να προκαλέσει η έκλειψή του; Υπάρχουν πολλοί τοπικοί θρύλοι για το πώς ήρθε το σαφράν, ή αλλιώς κρόκος, στο Κασμίρ. Ένας χρονολογείται από τον 12ο αιώνα και λέει ότι οι άγιοι Khawaja Masood Wali και Sheikh Sharif-u-din Wali, χάρισαν σε έναν τοπικό οπλαρχηγό έναν βολβό κρόκου αφού τους θεράπευσε από μια ασθένεια, ενώ ταξίδευαν.
Πηγή: www.newmoney.gr