Οικονομία

«Σανίδα σωτηρίας» για τον CEO της Goldman Sachs (pics)

«Rescue me». Δηλαδή «Σώσε με». Έτσι λέγεται ένα από τα παλιότερα singles του CEO της Goldman Sachs και dj (στον ελεύθερο χρόνο του) Ντέιβιντ Σόλομον. Τίτλος μάλλον προφητικός, καθώς ο μέχρι πρότινος αγαπημένος των επενδυτών τραπεζίτης περνά τόσο δύσκολες ώρες που αναγκάζεται να… επιστρατεύσει έναν «σύμμαχο» στο ΔΣ της αμερικανικής τράπεζας.

Το κλήμα (και το κλίμα, στην περίπτωσή μας) ήταν στραβό, με τις «γκρίνιες» των εταίρων για τα όλο και συχνότερα ταξίδια του Σόλομον με το ιδιωτικό τζετ της Goldman Sachs για να παίξει σε φεστιβάλ και κλαμπ, καθώς και τις επιλογές του στη στρατηγική της τράπεζας που δεν απέδωσαν τα δέοντα, όπως και για τα bonus. Η ανακοίνωση των χαμηλότερων από τα αναμενόμενα αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου του έτους, έρχεται να ενεργήσει ως ο… γάιδαρος που δαγκώνει την καρέκλα του.

Με την κριτική στο πρόσωπό του να εντείνεται όλο και περισσότερο και τις συζητήσεις για ενδεχόμενη παραίτησή (απομάκρυνση) του να έχουν αρχίσει, ο Σόλομον επιστρατεύει έναν «σύμμαχο». Πρόκειται για τον βετεράνο τραπεζίτη Τόμας Μόνταγκ ο οποίος ως το 2021 ήταν CEO της Bank of America Corp. και έχει προηγουμένως -από το 1985 ως το 2007- 22ετή θητεία στη Goldman Sachs. Ο Μόνταγκ πιθανότατα θα προστεθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Goldman Sachs και θεωρείται σύμμαχος του Σόλομον, καθώς ο τελευταίος επανεστιάζει την τράπεζα στις core μονάδες του στη Wall Street και το asset management. Για λίγο ακόμα, ο Σόλομον απολαμβάνει της στήριξης του ΔΣ για… έναν λόγο παραπάνω που είναι ο Μόνταγκ.

ΠΗΓΗ: NEWMONEY

Δημοφιλέστερα

To Top