Διεθνή

Γιοχάνεσμπουργκ: Η στιγμή της τρομακτικής υπόγειας έκρηξης – Μίνι βαν εκτοξεύτηκαν στον αέρα

Την τρομακτικής έντασης έκρηξη που σημειώθηκε σε δρόμο στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής την Τετάρτη με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και 48 να τραυματιστούν κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή ώστε, όπως φαίνεται στο βίντεο, να σηκωθούν στον αέρα μινι βαν, ταξί και αυτοκίνητη που βρίσκονταν στο οδόστρωμα.

Δείτε το βίντεο

Για την ώρα, πάντως, η αιτία της έκρηξης παραμένει άγνωστη με τις αρχές του Γιοχάνεσμπουργκ να καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν τη συγκεκριμένη περιοχή υπό τον φόβο μιας νέας παρόμοιας έκρηξης.

Ένα σενάριο, που δεν έχει, ωστόσο, επιβεβαιωθεί, θέλει την έκρηξη να προκάλεσε διαρροή σε υπόγειο αγωγό φυσικού αερίου.

Αρκετοί ήταν αυτοί που εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους λόγω της έκρηξης και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τους

Η εταιρεία Egoli Gas που διαχειρίζεται το δίκτυο του φυσικού αερίου στο Γιοχάνεσμπουργκ ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι η έκρηξη δεν οφείλεται στδο δίκτυό της υποστηρίζοντας ότι η έρευνα που διεξήγαγε δεν έδειξε κάποια διαρροή.

Κατά την εταιρεία οι δικοί της αγωγοί μεταφέρουν φυσικό αέριο υπό χαμηλή πίεση στην άκρη του δρόμου και δεν υπέστησαν βλάβη όταν συνέβη η έκρηξη.

Δημοφιλέστερα

To Top