Ελλάδα

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Ρόδο: Εγκλωβισμένοι πυροσβέστες στη Μονή Υψενής

Ιδιαίτερα σοβαρή είναι η κατάσταση στη Ρόδο, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν τηνπεριοχή δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Μονή Υψενής εγκλωβίστηκαν πυροσβέστες, μεταξύ τους και ο διοικητής της Πυροσβεστικής, καθώς οι καλόγριες της Μονής δεν ήθελαν να την εγκαταλείψουν.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, γίνεται η εκκένωση δύο ξενοδοχείων, του Lindian Village και Rodos Village στο Κιοτάρι. Στα ξενοδοχεία βρίσκονται πάνω από 30 λεωφορεία ώστε να μεταφέρουν τους τουρίστες σε ασφαλέστερη περιοχή και σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας. 

Ήδη, οι αρχές, μέσω του 112 ζήτησαν την εκκένωση των περιοχών Ασκληπιείο και Κιοτάρι στη Ρόδο, με κατεύθυνση προς Γεννάδι ενώ νωρίτερα ζητήθηκε η εκκένωση των χωριών Λάρδο και Πυλώνα.  Το βασικό μέτωπο βρίσκεται στην περιοχή Λαέρμων και Λάρδου.

Οι κάτοικοι των χωριών που εκκενώθηκαν συγκεντρώνονται σε δύο σημεία στο σχολικό συγκρότημα Αρχαγγέλου (2ο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου, Γυμνάσιο και Λύκειο) και στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλλιθέας.

Το μέτωπο των Λαέρμων αναζωπυρώθηκε. Η φωτιά έχει περάσει τον κεντρικό δρόμο και μετακινείται προς Λάρδο, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. 

Από αέρος συνδράμουν με το πρώτο φως της ημέρας δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη, αλλά και το ελικόπτερο Mi-26, που έστειλε στην Ελλάδα, η Ιορδανία, για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών. Παράλληλα, οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται ακόμη περισσότερο. Ήδη έφτασαν στο νησί 32 πυροσβέστες από Σλοβακία και 13 πυροσβεστικά οχήματα με το πλήρωμά τους από Ρουμανία, καθώς και 25 πυροσβέστες από την Θεσσαλονίκη.


fotia_rodos1

Δημοφιλέστερα

To Top