Ελλάδα

Φωτιά στη Ρόδο: Νύχτα αγωνίας με τρία μέτωπα ανεξέλεγκτα, χιλιάδες εκτοπισμένους και χωριά υπό απειλή

Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο νησί της Ρόδου με την πυρκαγιά να καίει ανεξέλεγκτα σε τρία πύρινα μέτωπα για πέμπτη συνεχόμενη βραδιά.

Οι εκτοπισμένοι είναι χιλιάδες, τουρίστες και ντόπιους, οι χερσαίες δυνάμεις δίνουν μάχες σε δύσβατες περιοχές και αρκετά χωριά απειλούνται από τα πύρινα μέτωπα.

Δείτε συγκλονιστικό βίντεο:


Συγκλονιστικό βίντεο από την φωτιά στην Ρόδο

Λίγο μετά τις 22:00 εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών Κιοτάρι και Γεννάδι να μετακινηθούν προς την περιοχή Πλημμύρι της Ρόδο και σε νοτιότερα σημεία του νησιού με τις φλόγες να έχουν φτάσει σε Λάερμα και Κιοτάρι προκαλώντας ζημιές σε σπίτια και ξενοδοχεία. Τόσο στο Γεννάδι όσο και στο Κιοτάρι υπάρχουν αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες με τους τουρίστες να απομακρύνονται άμεσα τόσο μέσω στεριάς όσο και δια θαλάσσης.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cu8y7q0gu8q9)

Οι τουρίστες κατευθύνθηκαν προς τις παραλίες προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια. 

Την ίδια ώρα, λίγο μετά τις 23:00 το χωριό Λάρμα το οποίο έχει εκκενωθεί, όπως έκανε γνωστό ο κ. Βασίλης Καλοπίτας, εθελοντής πυροσβέστης, η πυρκαγιά έχει μπει στο χωριό με αποτέλεσμα σπίτια να έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Με δηλώσεις του ο πρόεδρος είπε ότι όλοι οι κάτοικοι έχουν φύγει από το χωριό και βρίσκονται σε ασφαλή σημεία στα γύρω χωριά.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cu8ya23yv59d)


Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τις καταστροφές στα Λάερμα:

Δημοφιλέστερα

To Top