Αθλητισμός

Βόλος – ΑΕΚ 0-3: Με την υπογραφή του Λιβάι Γκαρσία – Δείτε τα γκολ

Με τον «καυτό» Λιβάι Γκαρσία να σημειώνει δύο τέρματα στο πρώτο ημίχρονο και με τον Μαχαίρα να χρίζεται σκόρερ στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ έδειξε ότι συνεχίζει σε πολύ σωστό δρόμο την προετοιμασία της ενόψει των προκριματικών του Champions League τον Αύγουστο, επικρατώντας με 0-3 του Βόλου σε φιλικό στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

Ο Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος χρησιμοποίησε συνολικά 22 παίκτες, είδε τους κιτρινόμαυρους να βρίσκουν όμορφες συνεργασίες στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και να δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες δείχνοντας ότι πιάνουν καλό ρυθμό για την εποχή εξελίσσοντας με συνέπεια το πρότζεκτ του Αργεντινού τεχνικού. Ανεπίσημο ντεμπούτο για τον Πισάρο που αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cu9siucyx8jd)

Έτσι ξεκίνησαν Αλμέιδα και Μπράτσος

Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε τον Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης της ΑΕΚ, με τον Τσούμπερ να κινείται ελαφρώς πιο πίσω του. Ο Ζίνι διατηρήθηκε αριστερά, όπως στα φιλικά του βασικού σταδίου της προετοιμασίας, με τον Ελίασον στη δεξιά πλευρά και τους Σιμάνσκι και Γιόνσον δίδυμο στη μεσαία γραμμή. Στο τέρμα ήταν ο Στάνκοβιτς, ενώ η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Μοχαμάντι, Μουκουντί, Βίντα και Σιντιμπέ. Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός του Βόλου, Κώστας Μπράτσος επέλεξε να ξεκινήσει με τον Κόστιτς στην εστία, τους Κίτσο, Κρούζλιακ, Σιέλη και Μύγα από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, τους Τσοκάνη και Γκλάβτσιτς στη μεσαία γραμμή, τους Ντέλετιτς και Τρουιγιέ στα άκρα και τους Μραζ και Μωραΐτη στην επίθεση.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cu9rhc6sgxm9)

«Καυτός» ο Λιβάι σκόραρε δύο γκολ μέσα σε έξι λεπτά
Ο Βόλος στο πρώτο δεκάλεπτο μπήκε πολύ καλά, αλλά σταδιακά η ΑΕΚ άρχισε να ανεβάζει ταχύτητες. Βρήκε ρυθμό και ωραίες συνεργασίες μπροστά με αποτέλεσμα να βρει και δύο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον «καυτό» Λιβάι Γκαρσία. Αρχικά στο 16′ έπειτα από βαθιά μπαλιά του Γιόνσον προς τον Ζίνι, ο τελευταίος μπήκε από αριστερά μέσα από την περιοχή, δεν κατάφερε να πλασάρει, αλλά στη συνέχεια πάσαρε στον Λιβάι που περίμενε να εκτελέσει για το 0-1. Στο 22′ και πάλι ο 25χρονος φορ από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο χρίστηκε σκόρερ. Αυτή τη φορά ο Τσούμπερ έβγαλε ωραία κάθετη στον προωθημένο Μοχαμάντι, ο οποίος έσπασε την μπάλα μέσα στην περιοχή για να τελειώσει ο Λιβάι τη φάση στα δίχτυα για το 0-2.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cu9rnvdy1tq1)

Η ΑΕΚ πέραν της φάσης στο 3′ όταν ο Στάνκοβιτς σταμάτησε τοιν Μυγα σε τετ-α-τετ δεν προβληματιζόταν ανασταλτικά, ενώ μεσοεπιθετικά έβγαζε ευκαιρίες με όμορφες συνεργασίες. Στο 25′ ο Κόστιτς απέκρουσε με δυσκολία το πλασέ του πολύ καλού Ζίνι, ο οποίος νωρίτερα είχε και μια κεφαλιά που δεν βρήκε στόχο, αλλά και ένα πλασέ που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο. Οι κιτρινόμαυροι δημιουργούσαν κι άλλες καλές στιγμές, όπως στο 36′ με το σουτ του Βίντα έξω από την περιοχή που έβγαλε εντυπωσιακά ο Κόστιτς, ενώ από την πλευρά του ο Βόλος απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντέλετιτς στο 39′ όταν ο Στάνκοβιτς σταθερότατος ξανά έβγαλε σε κόρνερ με ωραία απόκρουση με το ένα χέρι.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cu9svuzbfdox)

Δημοφιλέστερα

To Top