Οικονομία

Οι πυρκαγιές και η ασφάλεια των τουριστών, έρχονται πρόστιμα με εξαψήφια νούμερα, Γκριμάλντι και Ηλιόπουλος πάνε να χαλάσουν το deal της ΑNEK και τα κρυμμένα μυστικά της Αττικής Οδού

Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, ούτε άκουσα ακραίες θεωρίες για τη Ρόδο, αλλά το ξεκάθαρο είναι ότι έγιναν δεκάδες εκκενώσεις περιοχών και μετακινήσεις χιλιάδων ανθρώπων, χωρίς να ανοίξει μύτη. Λάβετε υπόψη ότι σε χώρες όπως είναι η Αγγλία δεν υπάρχει ούτε καν το 112, το οποίο δοκιμάζεται εκεί αυτήν την περίοδο. Το βέβαιο είναι ότι ξεκίνησε μια πολύ δύσκολη εβδομάδα, με καύσωνα και ισχυρούς βοριάδες.

Πρόστιμα-Σκρέκας

-Εβδομάδα προστίμων ξεκινά από σήμερα – αύριο στην αγορά -με εξαψήφια νούμερα, παρακαλώ- από τον αρμόδιο υπουργό Σκρέκα. Η αρχή θα γίνει με τις πλασματικές εκπτώσεις στα ηλεκτρικά είδη που εκεί βέβαια όσοι το κάνουν… το έχουν παρακάνει, με απλά λόγια κοροϊδεύουν τον κόσμο με τις δήθεν προσφορές.

Πρόστιμα και στα τρόφιμα-σχολικά-παιχνίδια

-Ευθύς αμέσως, σε 15 ημέρες οι έλεγχοι θα πάνε στα περιθώρια κέρδους των εταιρειών τροφίμων και λοιπών εταιρειών, εισαγωγικών και εγχώριων, σχολικά, παιχνίδια κ.λπ. Υπενθυμίζω ότι υπάρχει πλαφόν στο κέρδος με βάση τον νόμο που επεκτάθηκε έως τέλος έτους. Τα είπαμε, τα γράψαμε, στα τρόφιμα γίνεται όργιο κερδοσκοπίας, ώρα να κινηθεί δραστικά η κυβέρνηση.

ΣΥΡΙΖΑ

Κινητικότητα βλέπω από τους υποψηφίους, βασικά από την Αχτσιόγλου και τον Παππά, συνεντεύξεις κ.λπ. Θέλω όμως να παρατηρήσω το εξής: πώς είναι δυνατόν να μιλάς για άνοιγμα στην κοινωνία και αλλαγή πλεύσης και να κατεβάζεις αυτήν την τραγική τροπολογία για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού; Αδιανόητο να προτείνεις να ψηφίζουν όσοι είναι στους εκλογικούς καταλόγους, αλλά να μην προσμετρώνται στο αποτέλεσμα των εκλογών! Ποιος το σκέφτηκε, ρε συντρόφια, εσείς πιστεύετε ότι θα υπάρξει ένας μη Συριζαίος που να πει ότι «τώρα θα πάω με την Έφη ή τον Νίκο», ας πούμε, «γιατί… εκσυγχρονίζουν το κόμμα»; Στη θέση τους θα άλλαζα αμέσως γραμμή αφού (θεωρώ ότι) αποτελεί τρομερή δυσφήμηση για μια υποτιθέμενη νέα αρχή. Πιο… 3% πεθαίνεις!

Ρόδος: Προβλήματα στον τουρισμό – Σε επιφυλακή οι αεροπορικές

-Επανέρχομαι στην καταστροφική πυρκαγιά στη Ρόδο, που δυστυχώς είναι το θέμα της ημέρας, για να πω ότι φυσικά και η πρώτη προτεραιότητα τώρα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, ωστόσο η λαίλαπα της φωτιάς προκαλεί και σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις που φυσικά δεν μπορούν να εκτιμηθούν τώρα. Από ένα πρώτο ρεπορτάζ λοιπόν, οι ξενοδόχοι λένε ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και θα συνεχίσουν να είναι για τις επόμενες αμέσως μέρες. Η σεζόν, τουλάχιστον έως τα τέλη Αυγούστου για το μισό νησί, προφανώς χάνεται αν και τώρα όλες οι προσπάθειες εστιάζουν στο να απομακρυνθούν οι τουρίστες. Από τις αεροπορικές εταιρίες λένε επίσης ότι είναι σε ετοιμότητα για την επιστροφή των τουριστών, αλλά επειδή αυτό πρέπει να γίνει συγκεκριμένα προς τις χώρες τους, θα χρειαστεί συντονισμός από την Πολιτική Προστασία.

Η ρευστότητα των τραπεζών ανησυχεί την ΕΚΤ

-Και μέσα στον καύσωνα του Σ/Κ, η στήλη -διαβάζοντας τις δηλώσεις του επικεφαλής του SSM, Αντρε Ενρία- πάγωσε. Στο τέλος αυτής της εβδομάδας περιμένουμε τα αποτελέσματα των stress tests στις 57 μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρωζώνης. Κι ενώ η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει και προφανώς οι τραπεζικοί επόπτες έχουν τουλάχιστον μια πρώτη εικόνα για τα αποτελέσματα, ο Α. Ενρία μας ενημέρωσε, μέσω συνέντευξής του στη Milano Finanza, ότι από τον Σεπτέμβριο η ενημέρωση της ΕΚΤ με κατάθεση στον επόπτη των στοιχείων ρευστότητας των τραπεζών, δεν θα γίνεται σε μηνιαία βάση (όπως σήμερα) αλλά σε εβδομαδιαία. Μπορεί να είναι μια εποπτική απόφαση που επιβάλλουν οι ιδιαίτερες οικονομικές συνθήκες, αλλά το “ενώ σας παρακολουθώ κάθε μήνα, τώρα θέλω κάθε εβδομάδα”, επιδέχεται και την ερμηνεία πως «θέλω να έχω στενότερη παρακολούθηση και πιο άμεση εικόνα, γιατί κάποια στοιχεία με ανησυχούν». Φυσικά ο επόπτης πρόσθεσε πως οι τράπεζες είναι τώρα ισχυρότερες από ό,τι στο παρελθόν, αλλά οι αγορές είναι σε «ευαίσθητη φάση» λόγω Ουκρανίας, επιτοκίων και πληθωρισμού.

Τράπεζες και μόδα

Δημοφιλέστερα

To Top