Αθλητισμός

Ευρωπαϊκές διοργανώσεις: Κληρώνει σήμερα για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Άρη

Το Big 5 της Stoiximan Superleague θα δώσει… σύσσωμο το παρών στην κλήρωση του Γ’ προκριματικού γύρου των τριών διοργανώσεων της UEFA. Όπως κάθε φορά την Δευτέρα (24/7) οι ευρωπαίοι «μονομάχοι» θα μπουν στην κληρωτίδα στα γραφεία της Ομοσπονδίας στη Νιόν της Ελβετίας.

Μάλιστα για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια και την κατάργηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων, το ελληνικό ποδόσφαιρο θα συμμετάσχει και στις τρεις κληρώσεις και θα εκπροσωπηθεί και στα τρία Κύπελλα Ευρώπης. Τα ματς του Champions League θα γίνουν 8-9 Αυγούστου και 15 του ίδιου μήνα και οι αγώνες των άλλων δυο διοργανώσεων στις 10 και 17 Αυγούστου.

Ας δούμε τα δεδομένα για κάθε μία από τις εκπροσώπους μας.

ΑΕΚ για… αστέρια

Η «νταμπλούχος» ΑΕΚ έχει εξασφαλίσει την επιστροφή της σε ευρωπαϊκό όμιλο έπειτα από τρία χρόνια και έχει την πρόκληση να αγωνιστεί στο Champions League ύστερα από μια πενταετία, όταν είχε μπει πάλι στη διοργάνωση ως πρωταθλήτρια. Στη 13:00 ώρα Ελλάδας ο Δικέφαλος θα μάθει το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο πρώτος αντίπαλος της νέας σεζόν.

Το πρωί της Δευτέρας, περίπου τέσσερις ώρες πριν από την κλήρωση, θα πληροφορηθεί το υπογκρούπ της κλήρωσης της στο οποίο θα μετάσχουν τα τρία από τα έξι ζευγάρια του Β’ προκριματικού γύρου.

Οι πιθανοί αντίπαλοι της Ένωσης:

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) – Αστάνα (Καζακστάν)

Μπρέινταμπλικ (Ισλανδία) – Κοπεγχάγη (Δανία)
Ζάλγκιρις (Λιθουανία) – Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)

Ράκοβ (Πολωνία) – Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν)
Ζρίνσκι (Βοσνία) -Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία)
Ελσίνκι (Φινλανδία) – Μόλντε (Νορβηγία)

Οι δυο «πόρτες» του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός ξέρει ήδη το πρώτο του ευρωπαϊκό «εμπόδιο», το οποίο δεν είναι άλλο από την Ντνίπρο. Οι δυο ομάδες θα δώσουν το πρώτο μεταξύ τους ματς την Τρίτη (25/7), με τυπικά γηπεδούχους τους Ουκρανούς, όμως την Δευτέρα θα μπουν ως ζευγάρι στην κλήρωση του Γ’ προκριματικού γύρου του Champions League.

Από την άλλη πλευρά του ταμπλό θα είναι οι:

Δημοφιλέστερα

To Top