Οικονομία

Συνεχίζεται το… πάρτι στη Wall Street – 12η μέρα κερδών για τον Dow Jones

Ανοδικά κινήθηκαν και σήμερα οι δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones να διατηρεί το ρόλο του πρωταγωνιστή συμπληρώνοντας αισίως τη 12η μέρα κερδών. Το κλίμα αυτό αποτυπώνει την ικανοποίηση της αγοράς για τα καλύτερα των προσδοκιών εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και τις ελπίδες της πως η αύξηση των επιτοκίων που θα ανακοινώσει την Τετάρτη η Fed θα είναι ενδεχομένως και η τελευταία.

Στο ταμπλό, ο Dow Jones ανέβηκε οριακά κατά 0,08% στις 35.438 μονάδες, που ήταν αρκετό για να διευρύνει το μεγαλύτερο σε διάρκεια ανοδικό σερί του εδώ και πάνω από έξι χρόνια, ήτοι από τον Φεβρουάριο του 2017.

Αντιστοίχως ο S&P 500 κινήθηκε ανοδικά με αύξηση ύψους 0,28% στις 4.567 μονάδες και ο Nasdaq βελτιώθηκε σε ποσοστό 0,61% στις 14.144 μονάδες.

Τα εταιρικά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου που έχουν ανακοινώσει μεγάλα ονόματα της αγοράς μέχρι τώρα είναι στην πλειονότητα τους καλύτερα των αναμενόμενων. Περίπου 130 επιχειρήσεις του δείκτη S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα μέχρι τώρα και από αυτές το 79% κινήθηκε καλύτερα από το αναμενόμενο, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Ενδεικτικό παράδειγμα τα σημερινά ευνοϊκά αποτελέσματα της General Electric, που ώθησαν και τη μετοχή της περίπου κατά 6% φτάνοντας έτσι σε υψηλό έξι ετών.

Μάλιστα, αν και ο Dow συμπλήρωσε 12 συνεδριάσεις με κέρδη, αρκετές από τις 30 επίλεκτες μετοχές του έχουν κινηθεί επίσης κοντά στο ρεκόρ αυτό. Ανάμεσα τους ξεχωρίζει η μετοχή της United Health με οκτώ συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, ενώ λίγο χαμηλότερα βρίσκεται η IBM και η Goldman Sachs.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, οι επενδυτές περιμένουν με αδημονία τα αποτελέσματα της Alphabet και της Microsoft, που είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσουν το κλίμα της αγοράς και δη, του Nasdaq την Τετάρτη.

Στη σημερινή συνεδρίαση η Microsoft κινήθηκε ανοδικά με τους επενδυτές να περιμένουν υψηλές επιδόσεις από τον τεχνολογικό κολοσσό και την επένδυση του στην τεχνητή νοημοσύνη, όπως βέβαια και οι αναλυτές. Μάλιστα η Macquarie Research προχώρησε σε νέα θετική εκτίμηση της εταιρείας, ανεβάζοντας την τιμή στόχο της μετοχής από τα 325 στα 400 δολάρια, που μεταφράζεται σε επιπλέον άνοδο της τάξεως του 17%.

Ανοδικά κινήθηκε και η μετοχή της Alphabet ενόψει αποτελεσμάτων, διευρύνοντας τα κέρδη της στο +37,8% από τις αρχές της χρονιάς.

Στον αντίποδα στις χαμένες της ημέρας ήταν η μετοχή της μικρής τράπεζας PacWest με «βουτιά» που έφτασε το 22%, μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal που αποκάλυψε ότι η Banc of California είναι σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά της ανταγωνιστικής της. Μάλιστα, το δημοσίευμα υποστήριζε ότι το deal είναι πιθανόν να ανακοινωθεί μέσα στη μέρα. Η μετοχή της Banc of California ήταν αντιθέτως από τις μεγάλες κερδισμένες με άλμα άνω του 11%.

Κόντρα στο ανοδικό ρεύμα κινήθηκε επίσης και η μετοχή του Spotify που έχασε σχεδόν 14%, με τους επενδυτές να έχουν απογοητευτεί με τα αδύναμα έσοδα και το guidance που ανακοίνωσε η πλατφόρμα.

Πάντως, το αν το θετικό κλίμα στην αγορά θα συντηρηθεί ή όχι θα εξαρτηθεί και από το «σήμα» που θα δώσει την Τετάρτη η Fed και ειδικά ο Τζερόμ Πάουελ για τις επόμενες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας.

Δημοφιλέστερα

To Top