Αθλητισμός

Κιλιάν Εμπαπέ: Ο επικεφαλής της ένωσης παικτών επικρίνει την Παρί για τη μεταχείρισή του

Ο Κιλιάν Μπαπέ έχει «κάθε δικαίωμα» να ολοκληρώσει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του στην Παρί Σεν Ζερμέν προτού αποφασίσει για το μέλλον του, δήλωσε ο επικεφαλής της διεθνούς ένωσης παικτών Fifpro. Η PSG θέλει να εξαργυρώσει τον 24χρονο αντί να τον αφήσει να φύγει με ελεύθερη μεταγραφή για τη Ρεάλ Μαδρίτης το επόμενο καλοκαίρι και έδωσε άδεια στην ομάδα της Σαουδικής Pro League Αλ Χιλάλ να μιλήσει με τον επιθετικό, αφού έλαβε μια προσφορά παγκόσμιο ρεκόρ 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι πρωταθλητές Γαλλίας άφησαν τον Γάλλο σταρ εκτός της ομάδας τους για την περιοδεία προετοιμασίας στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, αφού δεν τήρησε την προθεσμία του συλλόγου στην αντιπαράθεση για το συμβόλαιό του – και ο γενικός γραμματέας της Fifpro, J Γιόνας Μπάερ-Χόφμαν, δήλωσε ότι η ενέργεια του συλλόγου ήταν απαράδεκτη.

«Έχει κάθε δικαίωμα να τιμήσει και να παίξει το υπόλοιπο του συμβολαίου του και στη συνέχεια να αποφασίσει για το πουθέλει να παίξει και να εργαστεί», δήλωσε στους Times ο Μπάερ-Χόφμαν. «Αυτή είναι η ουσία του νόμου Μποσμάν και της ελευθερίας που κέρδισαν οι παίκτες – η καθιέρωση της ελεύθερης βούλησης στο τέλος του συμβολαίου. Πολλοί παίκτες συχνά επικρίνονται από συλλόγους και οπαδούς επειδή θέλουν να φύγουν από τον σύλλογό τους κατά τη διάρκεια ενός συμβολαίου, πιέζοντας για μεταγραφή. Τώρα ένας κορυφαίος παίκτης πραγματικά τηρεί τη δέσμευσή του και δέχεται πιέσεις γι’ αυτό».

«Ο Κιλιάν Μπαπέ επέστρεψε στο προπονητικό κέντρο λίγες ημέρες μετά από έναν τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου. Έδωσε τα πάντα σε αυτόν τον σύλλογο τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της παραμονής του και της συμφωνίας επέκτασης του συμβολαίου του μόλις πέρυσι. Ο ισχυρισμός ότι οι ενέργειές του θα ήταν άδικες ή ασεβείς προς τον σύλλογο είναι απλά λάθος. Και οι δύο πλευρές – η PSG και ο Μπαπέ – συμφώνησαν σε αυτή τη διετή επέκταση. Και οι δύο πλευρές γνώριζαν ότι θα βρίσκονταν σε αυτή τη θέση μέσα σε λίγους μήνες από την υπογραφή του συμβολαίου. Ο Μπαπέ έχει πει ότι δεσμεύεται να εκπληρώσει το συμβόλαιό του, έχει παίξει σκληρά και πολύ καλά από τότε», πρόσθεσε.

Ο Μπάερ-Χόφμαν ανέφερε ότι πολλοί άλλοι παίκτες χαμηλότερου προφίλ έχουν βρεθεί σε παρόμοιες καταστάσεις. «Ο Μπαπέ είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και ως εκ τούτου έχουμε ορατότητα της κατάστασής του, αλλά τόσοι πολλοί συνάδελφοί του βιώνουν συνεχώς τις ίδιες πιέσεις, καθώς οι σύλλογοι θέλουν να υπαγορεύουν τους όρους της αγοράς πάνω στην απασχόληση των παικτών. Αυτό το παράδειγμα είναι εμβληματικό του γιατί εδώ και χρόνια οι προσπάθειες για την εξισορρόπηση του συστήματος μεταγραφών στις διαπραγματεύσεις με τη Fifa, τους συλλόγους και τα πρωταθλήματα δεν έχουν προχωρήσει στην ουσία αυτού του συστήματος. Στους συλλόγους αρέσει η δύναμη που τους δίνει, αλλά μόλις ένας παίκτης αντιστρέψει τα δεδομένα, το σύστημα αμφισβητείται. Οι σύλλογοι υπερασπίζονται εδώ και χρόνια το σύστημα μεταγραφών ως μια ανοιχτή αγορά που δεν πρέπει να περιορίζεται, αλλά την ίδια στιγμή, ένας παίκτης δεν πρέπει να μπορεί να ασκήσει τη θέση του στην αγορά. Οι σύλλογοι ζητούν επίσης τον τελευταίο καιρό την επιβολή ανώτατων ορίων μισθών. Αν αυτό μπορεί να συμβεί στον Κιλιάν Μπαπέ, μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε παίκτη».

Πηγή: gazzetta.gr

Ειδήσες σήμερα:

Θρήνος για τους δύο πιλότους του Canadair – Πώς έγινε η τραγωδία με τη συντριβή στην Κάρυστο

Milla Sofia: Η ξανθιά influencer που κάνει «θραύση» με τα post της από Ελλάδα είναι δημιούργημα ΑΙ

Βίντεο: Νέο σόου Μέσι με τη φανέλα της Ίντερ Μαϊάμι – Έβαλε δύο γκολ σε 13 λεπτά

Δημοφιλέστερα

To Top