Ελλάδα

Νέα Αγχίαλος – Αντιπτέραρχος Παπανικολάου για την έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών: Τα πιθανά σενάρια και οι κίνδυνοι

Για τα πιθανά σενάρια και τις επιπτώσεις της έκρηξης στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας μίλησε ο αντιπτέραρχος Αθανάσιος Παπανικολάου.

«Ο στρατιωτικός εξοπλισμός στα μεγάλα αεροδρόμια δεν βρίσκεται κοντά στα αεροδρόμια. Βρίσκονται εκεί όπου είναι πιο ασφαλείς. Ως εκ τούτου, τέτοια περιστατικά είναι απίθανο να συμβούν. Όπως καταλαβαίνω, δεν ήταν τα πυρομαχικά που εξερράγησαν, αλλά το ακριβό σύστημα πυρομαχικών που υπήρχε εκεί, το μικρό φορτίο που έμεινε στην περιοχή που επλήγη από τη φωτιά» δήλωσε στην ΕΡΤ.

«Είμαι βέβαιος ότι δεν ήταν οι εκρήξεις από το έδαφος, αλλά εσωτερικά. Δεν μπορώ να το ξέρω διότι αυτό θα φανεί από την διερεύνηση και αν υπάρχουν ευθύνες θα πρέπει να αποδοθούν» πρόσθεσε.

«Όπως πολύ σωστά είπε και ο κ. Υπουργός θα πρέπει να λαμβάνονται τα μέτρα ασφάλειας. Θα πρέπει να επανεξεταστούν για να δουν εάν πραγματικά λειτουργούν. Υπάρχει περίπτωση να προσαρμοστούν νέα δεδομένα ή καινούργια συστήματα που ενδεχομένως δεν υπάρχουν. Όμως εγώ σας διαβεβαιώνω ότι η Αεροπορία χρησιμοποιεί ό,τι πιο σύγχρονο» κατέληξε ο αντιπτέραρχος.

Δημοφιλέστερα

To Top