Ελλάδα

Σάμος: Έρευνες για τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου

Έρευνες για τις συνθήκες πτώσης του ελικοπτέρου της τουρκικής ιδιωτικής εταιρείας Mavi air, έχουν ξεκινήσει στο αεροδρόμιο της Σάμου, προκειμένου να διαπιστωθούν τα τραγικά λάθη που σημειώθηκαν από την πλευρά του πιλότου λίγο πριν χάσει εντελώς τον έλεγχο και βρεθεί στο έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της προσγείωσης του ελικοπτέρου κι όταν από λάθος χειρισμό αυτό έκανε δυο περιστροφές, με αποτέλεσμα ο πιλότος να χάσει εντελώς τον έλεγχο να χτυπήσει με το μπροστινό κομμάτι στην άκρη του αεροδιαδρόμου και στο τέλος να ανατραπεί. Για καλή του τύχη ο πιλότος που ήταν και μοναδικός επιβαίνοντας, εκείνη τη στιγμή, φέρει ελαφρά τραύματα. Το ταξίδι της επιστροφής στην Τουρκία είχε ξεκινήσει από την Πάρο με κατεύθυνση την Σάμο για ανεφοδιασμό κι από κει στο Μπόντρουμ.

Η εταιρεία Mavi Air ιδρύθηκε το 2019 από τον Alex Sahni έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη και εκτός από εκδρομές που πραγματοποιεί με τα ελικόπτερά της σε Αττάλεια και Μπόντρουμ τα τελευταία χρόνια ταξιδεύει και στην Ελλάδα. Η εταιρεία συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία της γειτονικής χώρας, ενώ προσφέρει και υπηρεσίες για vip άτομα.


elikoptero-samos

Στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας αναφέρονται με λεπτομέρεια οι εκδρομές σε Σαντορίνη, Μύκονο και Κρήτη με τις τιμές να ξεπερνούν τα 19.000 ευρώ. Συγκεκριμένα για μια πτήση με ελικόπτερο διάρκειας 1 ώρας και 15 λεπτά με προορισμό την Σαντορίνη οι πέντε επιβάτες του θα πρέπει να πληρώσουν το ποσό των 16.800 ευρώ. Για πτήση 1 ώρας και 35 λεπτών με προορισμό την Κρήτη 19.300 ευρώ ενώ το ίδιο ποσό ισχύει και για την Σαντορίνη.

Αν οι ενδιαφερόμενοι εκτός από την πτήση επιθυμούν και μια μίνι ξενάγηση στους ελληνικούς παραδείσους λίγων ωρών τότε καλούνται μετά από ειδικές συμφωνίες να βάλουν ακόμα περισσότερο το χέρι στην «τσέπη».

Δημοφιλέστερα

To Top