Ελλάδα

Αλλοδαπός ο δράστης επτά διαρρήξεων με πλούσια λεία στην Κρήτη

Με πλαστό δελτίο ταυτότητας κυκλοφορούσε παριστάνοντας τον… Πολωνό ένας 40χρονος από την Αλβανία, ο οποίος είχε διαπράξει μια σειρά διαρρήξεων σε ξενοδοχεία, σπίτια και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου, αλλά την Παρασκευή έπεσε στα χέρια των αστυνομικών της Ασφαλείας.

Οι τίτλοι τέλους στην δράση του 40χρονου «ποντικού» έπεσαν μετά τις τελευταίες δυο διαρρήξεις που έκανε τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν άρπαξε 1.600 ευρώ μαζί με ηλεκτρονικές συσκευές και τιμαλφή αξίας 6.300 ευρώ από το δωμάτιο ενός αλλοδαπού σε ξενοδοχείο περιοχής του δήμου Ρεθύμνου και άλλα 400 ευρώ από μια επιχείρηση στην ίδια περιοχή. Από την αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι πίσω από τις συγκεκριμένες κλοπές κρυβόταν ο 40χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι είχε διαπράξει και άλλες δύο κλοπές και δυο απόπειρες σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις, από τις 15 Ιουλίου ως την περασμένη Τρίτη. Μάλιστα, από την δακτυλοσκοπική εξέτασή του εξιχνιάστηκε μία ακόμα κλοπή που είχε γίνει στις 19 Ιανουαρίου σε μια επιχείρηση. Η συνολική λεία του δράστη ήταν μετρητά ύψους 4.000 ευρώ, ηλεκτρονικές συσκευές και τιμαλφή συνολικής αξίας 11.790 ευρώ, κάποια από τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Μάλιστα, είχε κλέψει και τραπεζικές κάρτες, με τις οποίες είχε κάνει συναλλαγές ύψους 977 ευρώ. Σε βάρος του 40χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και πλαστογραφία, με την οποία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου. Η Ασφάλεια συνεχίζει την προανάκριση, καθώς εκτιμάται ότι στο διάστημα που μεσολάβησε από την διάρρηξη του Ιανουαρίου είχε διαπράξει και άλλες.

Δημοφιλέστερα

To Top