Αθλητισμός

Τράμπζονσπορ – ΑΕΚ 1-3: Σπουδαία νίκη στην Τραπεζούντα – Δείτε τα γκολ

Και τώρα φέρτε της την Ντινάμο Ζάγκρεμπ! Η ΑΕΚ που δείχνει βδομάδα με βδομάδα ακόμη πιο ανεβασμένη ενόψει των προκριματικών στο Champions League, με την ταυτότητα που χαρακτηρίζει το παιχνίδι του Ματίας Αλμέιδα, τη γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση και πιάνοντας εξαιρετική απόδοση για την εποχή, πέρασε νικηφόρα από την Τραπεζούντα επικρατώντας με 1-3 της Τράμπζονσπορ στην πρόβα τζενεράλε πριν από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Αυγούστου.

Λιβάι Γκαρσία, Ελίασον και Φαν Βέερτ χρίστηκαν σκόρερ με τα δύο τελευταία τέρματα να αποτελούν υπόδειγμα για το πως χτυπάει κανείς στην κόντρα. Από ένα χαμένο πέναλτι είχαν οι δύο ομάδες με Λιβάι και Μπακασέτα που νικήθηκαν από Ουγκουρτσάν και Αθανασιάδη αντίστοιχα. Άτυχη στιγμή με τον Βίντα που αποχώρησε στο 9′ με ενοχλήσεις ψηλά στο πόδι και υπάρχει αγωνία για την κατάστασή του.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cufq9plnah7l)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cufpud93wich)

ΑΕΚ: Έτσι ξεκίνησε ο Ματίας Αλμέιδα
Ο Αλμέιδα έδωσε φανέλα βασικού στον Πινέδα ξεκινώντας τον, όπως αναμενόταν, στην αριστερή πλευρά, με τους Σιμάνσκι και Γιόνσον στον άξονα της μεσαίας γραμμής και τον Ελίασον στη δεξιά πλευρά. Στην επίθεση πίσω από τον προωθημένο Λιβάι Γκαρσία ήταν ο Τσούμπερ, ενώ στα μετόπισθεν, ο Στάνκοβιτς επιλέχθηκε στην εστία και την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν οι Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα και Ρότα. Από την άλλη ο Μπιέλιτσα παρέταξε την Τράμπζονσπορ με 4-3-3, με βασικούς τους Κουρμπέλη και Μπακασέτα. Με τον Ουγκουρτσάν στο τέρμα, τους Ερέν, Ντένσβιλ, Μπένκοβιτς και Λάρσεν στην άμυνα, τους Κουρμπέλη, Μπακασέτα και Αμπντουλκαντίρ στη μεσαία γραμμή, στα άκρα τους Βίσκα και Τρεζεγκέ και τον Μάξι Γκόμες στην κορυφή.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cufp6tmcwd0p)

Όταν η ΑΕΚ πήρε τον έλεγχο, έβγαλε ορμή και σκόραρε δύο φορές
Η Τράμπζονσπορ μπήκε με επιθετικές διαθέσεις στο φιλικό και ήταν ανώτερη στο πρώτο του μισό, ωστόσο από τη στιγμή που η ΑΕΚ κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό και να κάνει αυτή παιχνίδι, έγινε το απόλυτο αφεντικό φτάνοντας σε δύο γκολ μέσα σε ένα δεκάλεπτο. Αρχικά βεβαίως χρειάστηκε η επέμβαση του Στάνκοβιτς στο 8′ σε κεφαλιά του Μάξι Γκόμες, και ακόμα μια από τον Αυστριακό τερματοφύλακα στο 24′ σε σουτ του Μπακασέτα που κατευθυνόταν στη γωνία για να κρατήσει η ΑΕΚ το μηδέν, ενώ άλλο ένα σουτ του Έλληνα μεσοεπιθετικού κόντραρε και πέρασε δίπλα από το κάθετο ένα λεπτό αργότερα.

Δημοφιλέστερα

To Top