Οικονομία

MyProperty: Aυτόματη διόρθωση και υποβολή Ε9 για 2 στα 3 ακίνητα

Με ρυθμούς ρεκόρ αλλάζουν χέρια, πάνω από 500 ακίνητα καθημερινά. Και ταυτόχρονα, αλλάζουν αυτόματα και το Ε9 τόσο του αγοραστή, όσο και του πωλητή.

Στην ηλεκτρονική εφαρμογή myProperty και μέσα στις πρώτες 20 ημέρες (από τις 7 Ιουλίου) που η ΑΑΔΕ έθεσε σε εφαρμογή την ψηφιακή δημιουργία και υποβολή δηλώσεων Ε9, δηλώθηκαν πάνω 12.200 μεταβιβάσεις/αγοραπωλησίες ακινήτων. Και για τις 8.000 από αυτές (δηλαδή για 2 στις 3) συμπληρώθηκαν και διορθώθηκαν αυτόματα οι δηλώσεις Περιουσιακής κατάστασης τόσο του αποκτώντα, όσο και του πωλητή του ακινήτου.

Το νέο σύστημα εφαρμόζεται για τις αγοραπωλησίες ακινήτων, ενώ η ΑΑΔΕ θα το επεκτείνει σύντομα για γονικές παροχές και δωρεές. Ελαχιστοποιούνται έτσι η ταλαιπωρία και οι κίνδυνοι για λάθη που παρατηρούνται στις χειρόγραφες δηλώσεις, κάθε φορά που αλλάζει η εικόνα της περιουσίας του φορολογουμένου. Για το λόγο αυτόν άλλωστε, λήγει σήμερα και η παράταση που κάθε χρόνο δίδεται μετά την έκδοση του ΕΝΦΙΑ, για να κάνουν διορθώσεις στο περσινό Ε9 οι ιδιοκτήτες που βλέπουν «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά λόγβ λαθών (σε τετραγωνικά, όροφο, χρήση δικαιώματος, ποσοσγτά συνιδιοκτησίας κλπ).

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top