Διεθνή

Βρετανία: 8 θάνατοι από ηλεκτρικά ποδήλατα και σκούτερ

Ολοένα και πληθαίνουν οι εκκλήσεις στη Βρετανία για την απαγόρευση ηλεκτρικών ποδηλάτων και σκούτερ εξαιτίας των οποίων 8 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ένα από τα θανατηφόρα περιστατικά είναι αυτό της Rebecca Downes, μητέρας 4 παιδιών η οποία βρήκε τραγικό θάνατο όταν το ηλεκτρικό ποδήλατο εξερράγη μέσα στο σπίτι της.

Το κακό συνέβη όταν ο σύντροφός της Partick αποφάσισε να φορτίσει το ποδήλατο στην κρεβατοκάμαρα και όχι στην κουζίνα, ώστε να μπορούν να το παρακολουθούν «για να είναι σίγουροι».


E_Bikes

Τρία λεπτά μετά εξερράγη η μπαταρία με αποτέλεσμα ο Patrick να τραυματιστεί σοβαρά και η γυναίκα να υποστεί καθολικά εγκαύματα.

Η φλεγόμενη μπαταρία μπλόκαρε την πόρτα και ο μόνος τρόπος διαφυγής του ζευγαριού ήταν να πηδήξει από το παράθυρο του δεύτερου ορόφου.

Ο Πάτρικ επέζησε, αν και χρειάστηκε πολύμηνη νοσοκομειακή περίθαλψη, η Rebecca, πέθανε από τα φρικτά τραύματα που υπέστη κατά την πτώση.

«Αυτές οι μπαταρίες είναι τόσο θανατηφόρες όταν παίρνουν φωτιά, η Becky δεν είχε καμία ελπίδα», δήλωσε η αδελφή της, Julie Downes για να συνεχίσει: «Δεν είναι σαν τη φόρτιση ενός κινητού τηλεφώνου, το οποίο έχει μόλις τρία βολτ και πιθανότατα θα σιγόκαιγε, αφήνοντας άφθονο χρόνο για να βγει έξω. Αυτές οι μπαταρίες των ηλεκτρονικών ποδηλάτων περιέχουν έως και 52 βολτ (17 φορές περισσότερα), γεγονός που τις καθιστά, πιστεύω, πολύ επικίνδυνες για να διακινδυνεύσουμε τη φόρτιση στο σπίτι. Μετά από όσα περάσαμε, και για να αποτρέψουμε περαιτέρω απώλειες ζωών, θα θέλαμε να δούμε όλα τα ηλεκτρονικά ποδήλατα και τα ηλεκτρονικά σκούτερ να απαγορεύονται πλήρως».


Becky

H άτυχη Rebecca βρήκε τραγικό θάνατο όταν η μπαταρία του ηλεκτρικού ποδηλάτου εξερράγη

Δημοφιλέστερα

To Top