Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Επόμενος σταθμός η Μαρσέιγ για την υπέρβαση – Ακόμα κι αν αποκλειστεί, συνεχίζει στους ομίλους του Europa

Στην κατάμεστη Λεωφόρο και με «μαξιλαράκι» την εμφατική νίκη του με 3-1 επί της Ντνίπρο στον πρώτο αγώνα στην «Kosicka Fotbalova Arena» του Κόζιτσε, ο Παναθηναϊκός μπορεί να… ίδρωσε και να κινδύνεψε, συχνά, κόντρα στους Ουκρανούς, που προηγήθηκαν μάλιστα με 2-1, προκαλώντας «εμφράγματα» στη Λεωφόρο, στο τέλος όμως πανηγύρισε την ισοπαλία 2-2, την πρόκριση στην επόμενη φάση των προκριματικών του Champions League και την επιστροφή του σε ομίλους οποιασδήποτε ευρωπαϊκής διοργάνωσης, έπειτα από επτά χρόνια.

Η πρόκριση επί της ουκρανικής ομάδας εξασφάλισε στους «πράσινους» το μίνιμουμ -ήτοι, την παρουσία τους στο group stage του Europa League– κι από εκεί και πέρα τους δίνει την άνεση να παίξουν χωρίς άγχος στα δύο επόμενα ματς με τη Μαρσέιγ (8-9/8 στην Αθήνα και 15/8 στη Μασσαλία), για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, κυνηγώντας την υπέρβαση.

Διόλου αμελητέα, βέβαια, είναι και τα 3,63 εκατ. ευρώ που θα βάλει στα ταμεία της η «πράσινη» ΠΑΕ από την UEFA μετά την πρόκριση επί των Ουκρανών -ποσό που μπορεί να ανέλθει μέχρι και στα οκτώ εκατ. ευρώ, με το τελικό νούμερο να διαμορφώνεται σε συνάρτηση με το πόσες ελληνικές ομάδες θα μπουν σε όμιλο, για να μοιραστούν την… πίτα του «market pool».

Στο Europa League, δε, η νίκη στους ομίλους… κοστολογείται 630.000 ευρώ και η ισοπαλία 210.000 ευρώ.

Έτσι ήρθε η πρόκριση

Τα δύο γκολ του Αντράζ Σπόραρ, αποδείχθηκαν αρκετά για τους «πράσινους» που έκαναν τα… εύκολα-δύσκολα απέναντι στην Ντνίπρο και μολονότι προηγήθηκαν μόλις στο 15’, βρέθηκαν να… κυνηγούν στο σκορ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου απ’ τα γκολ των Ντόβμπικ (23’) και Σαράπι (54’).

Ο Σλοβένος φορ όμως, με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του (από τρομερή ενέργεια του Φίλιπ Τζούριτσιτς) επανέφερε την ηρεμία για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος εξασφάλισε με την πρόκρισή του την παρουσία του (μίνιμουμ) στους ομίλους του Europa League, ανεξαρτήτως της έκβασης των αγώνων του με τη Μαρσέιγ.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cuhejkq47bxd)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cuhg3eiwe7gh)

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα έχοντας τον έλεγχο του ρυθμού κι έψαξε με υπομονή τους τρόπους που θα τον έφερναν σε θέση βολής στην περιοχή της Ντνίπρο. Στο 11ο λεπτό, έπειτα από πολύ ωραίο συνδυασμό με τη συμμετοχή πέντε παικτών, η μπάλα κατέληξε στον Βιλένα, ο οποίος σούταρε με τη μία, αλλά ο Βόλινετς είχε καλή τοποθέτηση και μπλόκαρε την μπάλα.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cuheq75qtc8p)

Δημοφιλέστερα

To Top