Ελλάδα

«Κίνημα της πετσέτας»: Καταγγελία ότι μπήκε εκσκαφικό στη θάλασσα και έβγαζε βράχια από την παραλία Πλάκα στη Νάξο

Και στη Νάξο εξαπλώνεται το «κίνημα της πετσέτας», το οποίο παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Η Ελένη Ανδριανοπούλου, μέλος της κίνησης «Σώστε τις παραλίες της Νάξου» κατήγγειλε στην ΕΡΤ εκβραχισμό μέσα από τη θάλασσα. «Μέσα στη θάλασσα μπήκε εκσκαφικό ιδιώτη και άρχισε να βγάζει τα βράχια από την παραλία της Πλάκας», είπε, εξηγώντας ότι η καταστροφή της παραλίας και η παρεμπόδιση της προσέλευσης στον αιγιαλό παίρνει μεγάλες διαστάσεις.

Στη Νάξο, εξήγησε, υπάρχουν δύο ζητήματα. Πρώτον, το κοινό φαινόμενο με τις ομπρελοξαπλώστρες που έχουν εξαπλωθεί και καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της παραλίας, στο 80-90%. Δεύτερον, ότι πληθαίνουν οι κατασκευές ξύλου ή και τσιμέντου, πέργκολες, εξέδρες κλπ.

Σύμφωνα με την κυρία Ανδριανοπούλου, οι μαζικές καταγγελίες κατοίκων έγιναν και πέρυσι αλλά φέτος οι κάτοικοι είναι συσπειρωμένοι και οργανωμένοι.

Πάντως, ήδη, με κυβερνητική παρέμβαση, έχουν ξεκινήσει σαρωτικοί έλεγχοι, για να εντοπιστούν παράνομες καταλήψεις παραλιών από επιχειρήσεις. Ήδη, έκλεισαν τρεις επιχειρήσεις, στη μικρή και μεγάλη Σάντα της Πάρου. «Δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν», ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Δημοφιλέστερα

To Top