Ελλάδα

Αδειούχοι Αυγούστου: Στο 100% η πληρότητα στα λιμάνια της Αττικής – Σε ποια νησιά θα βρέξει

Μαζικά εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ οι αδειούχοι του Αυγούστου, με την κίνηση στα λιμάνια να κορυφώνεται το Σαββατοκύριακο. Τα λιμάνια έχουν «βουλιάξει» και την ίδια στιγμή παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις στις Εθνικές Οδούς. 

Ειδικότερα, στο 100% φτάνει η πληρότητα στα λιμάνια της Αττικής, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Με μεγάλη πληρότητα αναχωρούν επίσης και τα υπεραστικά λεωφορεία, με δημοφιλείς προορισμούς την Πελοπόννησο και τα Επτάνησα.

Από το λιμάνι του Λαυρίου, αναχώρησαν χθες 11 πλοία με 2962 επιβάτες και 859 οχήματα, ενώ από τον λιμένα της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 17 δρομολόγια με 8.561 επιβάτες και 2086 οχήματα.

Υπενθυμίζεται πως οι ταξιδιώτες πρέπει να βρίσκονται μια ώρα πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση των πλοίων, ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα κατά την επιβίβαση. Το Λιμενικό Σώμα έχει λάβει αυξημένα μέτρα, προκειμένου να μην δημιουργούνται καθυστερήσεις.

Η κίνηση στην Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου ήταν πολύ αυξημένη νωρίτερα, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να μετακινούνται με μικροκαθυστερήσεις στα διόδια της Ελευσίνας. 

Στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, στα διόδια Αφιδνών πυκνή ήταν ακόμη η ροή των οχημάτων. 

Με μεγάλη πληρότητα αναχωρούν και τα υπεραστικά λεωφορεία. Έξτρα δρομολόγια έχουν προβλεφθεί στα ΚΤΕΛ λόγω της αυξημένης ζήτησης και συνιστάται σε όσους ταξιδέψουν να έχουν κάνει κράτηση εισιτηρίου. 

Με τι καιρό ταξιδέυουν οι αδειούχοι – Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Ο καιρός το Σάββατο 

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού αρχικά στην περιοχή Κέρκυρας – Παξών και βαθμιαία στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου (κυρίως Κεφαλονιά, Λευκάδα, Ιθάκη) την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία τη δυτική Στερεά, και από αργά το απόγευμα στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική και τη βόρεια Θεσσαλία και από το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή τα φαινόμενα στη δυτική χώρα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στις περισσότερες περιοχές νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία μετά το απόγευμα και από τα δυτικά θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και δεν θα ξεπεράσει τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς, τοπικά στα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τους 37 με 39 και κατά τόπους στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Από το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία και το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Νοτίων διευθύνσεων έως 4 μποφόρ.

Δημοφιλέστερα

To Top