Αθλητισμός

Τένις: Η επαναστατική προπόνηση της Σβιόντεκ με βουλωμένο στόμα!

Αφού βρέθηκε στην Κρήτη για ολιγοήμερες διακοπές η Ίγκα Σβιόντεκ έπιασε και πάλι δουλειά εν όψει των τουρνουά στη Βόρεια Αμερική ξεκινώντας απ’ αυτό στο Μόντρεαλ.

Ωστόσο η Πολωνή τενίστρια βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από τις πρώτες της προπονήσεις στην καναδική μεγαλούπολη καθώς εμφανίστηκε με… βουλωμένο στόμα!

Για την ακρίβεια είχε τοποθετηθεί στο στόμα της ένα κομμάτι τέιπ (η ειδική ταινία που χρησιμοποιούν οι αθλητές) και αμέσως έγινε θέμα.

Κάποιοι είπαν ότι πρόκειται για κάποιου είδους διαμαρτυρία, κάποιοι άλλα για… τιμωρία, ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι το τέιπ τοποθετήθηκε από το προπονητικό της τιμ, προκειμένου να την… υποχρεώσουν να αναπνέει από τη μύτη!

Tα πλεονεκτήματα της αναπνοής από τη μύτη, όπως αναφέρουν οι ειδικοί έχουν να κάνουν με το ότι παρέχεται περισσότερο οξυγόνο στο σώμα καθώς υπάρχει καλύτερη λειτουργία των πνευμόνων αλλά και του διαφράγματος. Επιπροσθέτως ο αθλητής έχει λιγότερη απώλεια υγρών και πιο ήρεμο νευρικό σύστημα.

View this post on Instagram

A post shared by Omnium Banque Nationale (@obnmontreal)

Δημοφιλέστερα

To Top