Οικονομία

Οικογένεια Φιλίππου: Τετραπλασίασαν τα κέρδη της ΦΑΓΕ με ανατιμήσεις στα προϊόντα 13%! (pic)

Την ώρα που η συζήτηση για τον «πληθωρισμό της απληστίας» έχει φουντώσει, τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου ΦΑΓΕ της οικογένειας Φιλίππου για το α’ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης δείχνουν πολλαπλασιασμό της κερδοφορίας της γαλακτοβιομηχανίας που εν μέρει στηρίχθηκε σε ανατιμήσεις ύψους 13% που επέβαλε κατά μ.ο. σε όλα τα προϊόντα και τις αγορές που δραστηριοποιείται παρά τη σημαντική μείωση του κόστους του γάλακτος.

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις που κοινοποίησε η μητρική εταιρεία Fage International που έχει έδρα στο Λουξεμβούργο, οι πωλήσεις κατά το α’ εξάμηνο αυξήθηκαν στα 309,6 εκατ. δολάρια έναντι 279,9 εκατ. δολαρίων το α’ εξάμηνο του 2022, ενισχυμένες κατά 10,6%.

Η εταιρεία επισημαίνει ότι η αύξηση του τζίρου της είναι αποτέλεσμα κυρίως της αύξησης των τιμών της κατά 13%, η οποία όμως εν μέρει αντισταθμίστηκε από τη μείωση του όγκου πωλήσεων κατά 1,9% την αρνητική επίδραση κατά 0,5% της ενίσχυσης του δολαρίου έναντι του ευρώ και της στερλίνας. Η αξία πωλήσεων αυξήθηκε κατά 13,8% στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατά 12,5% στις ΗΠΑ κατά 6,6% στην Ιταλία και κατά 4,3% στην Ελλάδα. Στις δύο τελευταίες χώρες, όμως, καταγράφηκε σημαντική μείωση του όγκου πωλήσεων της ΦΑΓΕ, κατά 8,3% στην Ιταλία και κατά 7,9% στην Ελλάδα, ενώ στις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ ο όγκος πωλήσεων αυξήθηκε κατά 3,9% και 0,3% αντιστοίχως. Σημειωτέον πως το 87,8% των πωλήσεων της γαλακτοβιομηχανίας (σε αξία) γίνονται εκτός Ελλάδος.

ΠΗΓΗ: NEWMONEY

Δημοφιλέστερα

To Top