Ελλάδα

Θρήνος και οργή για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή

Πρόωρο τέλος σε συνθήκες που ντροπιάζουν τη χώρα έβαλε η ωμή οπαδική βία στη ζωή του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, που δολοφονήθηκε αργά τη Δευτέρα έξω από το γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας, της ΑΕΚ από χούλιγκανς της Ντιναμό της Ζάγκρεπ.

Η οικογένεια, η κοινότητα των φιλάθλων της ομάδας, η κοινωνία θρηνούν έναν νέο άνθρωπο,  ιδιαίτερα αγαπητό από όλους. Αναζητούν απαντήσεις για τον θάνατο, ζητώντας τη σύλληψη των δραστών και την προσαγωγή τους στη Δικαιοσύνη.

Πάνω από 110 άνθρωποι, σχεδόν όλοι Κροάτες, κρατούνται σε σχέση με την υπόθεση, κάποιοι φέρονται να προσπάθησαν να φύγουν από τη χώρα. Η αστυνομία ευλεπιστεί ότι το DNA θα οδηγήσει στα ίχνη του δολοφόνου, υπάρχουν όμως μεγάλα ερωτήματα  που ζητούν απαντήσεις για τα επιχειρησιακά σφάλματα και για την αδυναμία της αστυνομίας να εντοπίσει και να σταματήσει έγκυρα τη φάλαγγα των χούλιγκαν.

Τα γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατο του Κατσουρή

Αργά το βράδυ της Δευτέρα περίπου 200 άτομα της Ντιναμό βρέθηκαν στην πλατεία της «Αγιάς Σοφιάς-OPAP Arena», στη Νέα Φιλαδέλφια, τραμπουκίζοντας όποιον ήταν εκεί, κάποιοι μάλιστα  έκαναν και προσπάθειες για να μπουν στο γήπεδο, του οποίου οι πόρτες ήταν κλειστές.

Εν τω μεταξύ, όσοι ήταν στο σημείο κλείστηκαν στα καταστήματα γύρω από την OPAP Arena προκειμένου να προστατευτούν από τις άγριες συμπλοκές.


Σοβαρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια - Οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έκαναν ντου | enwsi.gr


Σοβαρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια - Οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έκαναν ντου | enwsi.gr

Στο γήπεδο της ΑΕΚ είχε τελειώσει η προπόνηση των δύο ομάδων, η αποστολή της Ντιναμό μετέβη με αστυνομική συνοδεία στο ξενοδοχείο, ενώ οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ κλείδωσαν το γήπεδο.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έφτασαν στο σημείο αφού είχαν αρχίσει τα επεισόδια.

Δημοφιλέστερα

To Top