Αθλητισμός

Ελλάδα – Σερβία: Ο floor general Γουόκαπ κάνει τους συμπαίκτες του ευτυχισμένους

Η περίπτωση του Τόμας Γουόκαπ για την Εθνική ήταν ιδιάζουσα εν τη γενέσει της. Ο πολιτογραφημένος Έλληνας γκαρντ κάνει συγκεκριμένα πράγματα στο παρκέ, αλλά τα κάνει σε ελίτ επίπεδο, όπως έδειξε τα τελευταία δύο χρόνια με τον Ολυμπιακό. Η αναμέτρηση απέναντι στη Σερβία ήρθε ως μία ακόμα απόδειξη αυτού, με τον Γουόκαπ από νωρίς να έχει πάρει τα… κλειδιά στο οργανωτικό σκέλος της Εθνικής.

Άλλωστε πρόκειται για έναν δημιουργό που στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα έλαμψε και ο Δημήτρης Ιτούδης δεν έχει κανέναν λόγο να μην τον εκμεταλλευτεί αγωνιστικά. Πολλώ δε μάλλον όταν οι Σλούκας και Καλάθης απουσιάζουν από το φετινό καλοκαίρι και άλλος floor general στο επίπεδό του δεν υπάρχει, όντας ταυτόχρονα και ο καλύτερος αμυντικός της περιφέρειας.

Οι δύο αγώνες με τη Σλοβενία μπορεί να μην έφεραν τόσα προβλήματα, όμως η Σερβία με γκαρντ που έχουν τη δυνατότητα να πιέσουν την μπάλα κατάφερε να αναδείξει το έλλειμμα ποιοτικών λύσεων και καθαρού μυαλού της Ελλάδας. Χωρίς τον Γουόκαπ στο παρκέ, η Εθνική δεν μπορούσε να εκτελέσει με ευκολία τα plays, η μπάλα κολλούσε και τα λάθη έδιναν στους Σέρβους πόντους στο transition.

Η παρουσία του γκαρντ του Ολυμπιακού εξασφάλιζε ηρεμία σε πρωταρχικό στάδιο, ώστε να στηθούν οι επιθέσεις της Ελλάδας και μετέπειτα ελίτ δημιουργία. Δεν είναι πρώτη φορά που ο Γουόκαπ καταφέρνει να γίνει παράγοντας δίχως να σκοράρει. Παρά τα 0/6 σουτ εντός παιδιάς, όπως και στον ημιτελικό με τη Μονακό, ο 30χρονος παρήγαγε νούμερα στην επίθεση της Ελλάδας από τη δημιουργία του.

Οι 10 ασίστ του σημάδεψαν με κάθε τρόπο τους συμπαίκτες του και προσέφεραν 26 πόντους. Οι έξι από αυτές, μάλιστα, έφεραν τρίποντα και ο Γουόκαπ μέτρησε έτσι δύο ασίστ περισσότερους από τους συμπαίκτες του. Χαρακτηριστικό πως η δημιουργία του προήλθε με κάθε τρόπο. Είτε στο pick n’ pop των ψηλών, με τους Μήτογλου και Παπαγιάννη να εκμεταλλεύονται τα ελεύθερα σουτ, είτε τροφοδοτώντας τους συμπαίκτες του στις γωνίες, αλλά και τα κοψίματα όπως στην περίπτωση του Ρογκαβόπουλου.

Όλα τα παραπάνω στη συσκευασία των μηδέν λαθών. Ο starter της Εθνικής δεν υπέπεσε σε κανένα λάθος στα 28:36 για τα οποία βρέθηκε στο παρκέ, οδηγώντας με ασφάλεια κάθε κατοχή που ανέλαβε. Άλλωστε είναι δεδομένο πως θα πάει σε υψηλά νούμερα USG%, όντας ο πιο παιγμένος γκαρντ στο υψηλότερο επίπεδο που έχει αυτό το ρόστερ της Εθνικής.

Οι ασίστ του Γουόκαπ με τη Σερβία:

1η περίοδος

Τρίποντο Μήτογλου
Τρίποντο Μήτογλου

Δίποντο Λούντζη

2η περίοδος
Τρίποντο Θανάση
Τρίποντο Παπαπέτρου
Δίποντο Ρογκαβόπουλος

3η περίοδος

Δημοφιλέστερα

To Top