Διεθνή

Πλημμύρες στη Νορβηγία: Ορμητικά νερά παρασύρουν σπίτι και διαλύεται σε γέφυρα – Δείτε βίντεο

Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις και πλημμύρες στην ορεινή, νότια Νορβηγία ενώ βίντεο κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Μάλιστα, το Αl Jazeera δημοσίευσε βίντεο στο Instagram όπου φαίνεται ένα σπίτι να κινείται και να παρασέρνεται από τα ορμητικά νερά ώσπου καταλήγει να συνθλιφτεί σε μία γέφυρα. Στην αρχή ξηλώνεται η οροφή του και στη συνέχεια φαίνεται να διαλύεται.

Δείτε το βίντεο με το σπίτι που διαλύεται:

View this post on Instagram

A post shared by Al Jazeera English (@aljazeeraenglish)

Ο μεγαλύτερος και πιο ογκώδης ποταμός της Νορβηγίας, ο Glåma, έχει φράξει και οι τοπικές αρχές υποστηρίζουν πως μια ελεγχόμενη έκρηξη πριν καταρρεύσει το φράγμα θα επιτρέψει στους αξιωματούχους να ελέγχουν τη ροή του νερού.

«Όταν υπάρχει τόσο πολύ νερό, μπορούμε ίσως να φανταστούμε, στη χειρότερη περίπτωση, ένα είδος παλιρροϊκού κύματος να έρχεται κάτω από το ποτάμι», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Merete Hjertø στο νορβηγικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK.


Norway Floods | Heavy rains Cause Landslides And Flooding In Norway | Norway News Today | News18

Μια γυναίκα 70 ετών πέθανε τα ξημερώματα της Τετάρτης αφού έπεσε σε ρέμα την προηγούμενη μέρα. Σύμφωνα με τις αρχές, η 70χρονη κατάφερε να συρθεί ως τις όχθες, αλλά η αστυνομία είπε ότι λόγω των πλημμυρών, χρειάστηκαν αρκετές ώρες για να μπορέσουν οι ομάδες διάσωσης να τη βγάλουν και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου τελικά άφησε την τελευταία της πνοή.

Η αστυνομία στη νότια Νορβηγία ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 600 άνθρωποι απομακρύνθηκαν σε μια περιοχή βόρεια του Όσλο κατά τη διάρκεια της νύχτας και είπε ότι η κατάσταση εκεί ήταν «ασαφής και χαοτική».


Stormy weather causes floods in southern norway

Δημοφιλέστερα

To Top