Διεθνή

ΗΠΑ: Οι Αμερικανοί λατρεύουν πρίγκιπα Ουίλιαμ και Ζελένσκι, απεχθάνονται τον Πούτιν – Νέα δημοσκόπηση

Οι Αμερικανοί βλέπουν ξένες προσωπικότητες όπως ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι πιο ευνοϊκά από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση από το Ινστιτούτο Γκάλοπ (Gallup).

Η έρευνα, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη (9/8), ρώτησε τους ερωτηθέντες αν βλέπουν ευνοϊκά ή όχι ορισμένα άτομα και μόνο ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο Ζελένσκι έλαβαν ποσοστά πάνω από το μισό των συμμετεχόντων, με 59% και 57%, αντίστοιχα.


pinakas

Κανένα από τα άλλα άτομα που μετρήθηκαν στην έρευνα που διεξήχθη από τις 3 ως τις 27 Ιουλίου δεν κερδίζει την έγκριση της πλειοψηφίας, αν και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν είναι πολύ κοντά στο 50%, με 49%, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση.

Ο βασιλιάς Κάρολος του Ηνωμένου Βασιλείου (46%) και ο επικεφαλής του Ανωτάτου Δικαστηρίου Τζον Ρόμπερτς (43%), σύμφωνα με τα στοιχεία, αντιμετωπίζονται περισσότερο ευνοϊκά παρά αρνητικά.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο πιθανός αντίπαλός του στις εκλογές του 2024, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, έχουν 41% θετικές αξιολογήσεις, αν και οι περισσότεροι βλέπουν τον πρόεδρο (57%) και τον πρώην πρόεδρο (55%) αρνητικά. 

Να σημειωθεί πως ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου Clarence Thomas, καθώς και η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις και πολλά βασικά μέλη του Κογκρέσου, η κυβέρνηση Μπάιντεν και το πρωτοβάθμιο πεδίο των Ρεπουμπλικανών αντιμετωπίζονται θετικά από το 31% έως το 39% των Αμερικανών. 

Το λιγότερο δημοφιλές άτομο που μετρήθηκε, είναι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, με 5% θετικές και 90% αρνητικές αξιολογήσεις. Το ποσοστό του μειώθηκε από 13% το 2017 και το 2018 και είναι η χαμηλότερη για αυτόν στην τάση του Gallup που χρονολογείται από το 2002.

Επίσης, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αντιμετωπίζεται πιο ευνοϊκά από τις Αμερικανίδες (69%) σε σχέση με τη γνώμη που έχουν οι άνδρες (50%). Οι λόγοι για αυτό μπορεί να σχετίζονται με τη θλίψη που ένιωσαν οι γυναίκες για τον θάνατο της μητέρας του, της πριγκίπισσας Νταϊάνα, το 1997, ενώ εκτός από την πρόσφατη στέψη του Κάρολου και το ρήγμα της οικογένειας Ουίνδσορ, ο Ουίλιαμ ήταν στις ειδήσεις για το φιλανθρωπικό του έργο, που επικεντρώθηκε κυρίως στο περιβάλλον και τους άστεγους.

Δημοφιλέστερα

To Top