Αθλητισμός

Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών: Ισπανία-Σουηδία ο πρώτος ημιτελικός – Δείτε τα γκολ

Στην τελική του ευθεία μπαίνει το Μουντιάλ γυναικών καθώς σήμερα άνοιξε η αυλαία των προημιτελικών και ήδη βγήκαν και τα πρώτα εισιτήρια για τα ημιτελικά.

Ισπανία-Ολλανδία 2-1


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cupjaag976r5)

Η Μαριόνα Καλντετέι φάνηκε να δίνει τη νίκη στην Ισπανία στην κανονική διάρκεια του αγώνα, όταν στο 80ο λεπτό εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι μετά από χέρι της Βαν Ντερ Γκρατ εντός περιοχής.

Η αμυντικός της Ίντερ όμως έγινε από μοιραία, ηρωίδα με την ισοφάρισή στις καθυστερήσεις (1-1), με την Παραουέλο ήταν εκείνη που είπε την τελευταία λέξη σε έναν προημιτελικό – θρίλερ μεταξύ Ισπανίας και Ολλανδίας.

Το γκολ της 19χρονης -το πρώτο της σε Μουντιάλ- στην παράταση έδωσε στις Ισπανίδες το εισιτήριο για τον πρώτο τους μεγάλο ημιτελικό μετά από 26 χρόνια.

Η Ολλανδία, δευτεραθλήτρια το 2019, ήταν κατώτερη των περιστάσεων για μεγάλο χρονικό διάστημα στο παιχνίδι, αν και θα έπρεπε να είχε πάρει το προβάδισμα δευτερόλεπτα πριν από το νικητήριο γκολ της Παραουέλο, όταν η Μπιρενστέιν σούταρε άουτ υπό καλές προϋποθέσεις.

Η Παραουέλο στη συνέχεια, υποδέχθηκε την μπάλα από την Ερμόσο, κράτησε την ψυχραιμία της στο κουτί και χτύπησε ιδανικά στο αριστερό δοκάρι για να γίνει η νεότερη σκόρερ της Ισπανίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών.

Η αναμέτρηση αναμενόταν να είναι αμφίρροπη, αλλά, όπως εξελίχθηκε, η Ισπανία κυριάρχησε απόλυτα στα πρώτα 80 λεπτά. Στην πραγματικότητα, αν δεν υπήρχαν κάποια άσκοπα τελειώματα και η ευφυΐα της Βαν Ντόμσελαρ, οι Ισπανίδες θα μπορούσαν να είχαν εξασφαλίσει μια θέση στα ημιτελικά από το ημίχρονο. Όσο ο χρόνος τελείωνε και με το σκορ στο 1-1, οι Ολλανδές ανέβηκαν κι αυτό απέβη μοιραίο (2-1).

Ιαπωνία – Σουηδία 1-2


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cupmm7hh7qc9)

Η Σουηδία πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στον προημιτελικό του Μουντιάλ Γυναικών, επικράτησε 2-1 της Ιαπωνίας και έκλεισε ραντεβού με την Ισπανία για τα ημιτελικά, αφήνοντας τα όνειρα της Ιαπωνίας ανολοκλήρωτα…

Η Ιαπωνία -η μόνη από τις χώρες που έφτασαν ως τα προημιτελικά που έχει κατακτήσει στο παρελθόν την κορυφή του κόσμου- θεωρούνταν διεκδικήτρια του τίτλου αφού πέρασε με άνεση από τη φάση των ομίλων και ξεπέρασε το εμπόδιο της Νορβηγία στους 16.

Δημοφιλέστερα

To Top