Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Οι καθοριστικές επεμβάσεις του Μπρινιόλι απέναντι στη Μαρσέιγ – Δείτε βίντεο

Ιστορική νύχτα για τον Παναθηναϊκό στο Βελοντρόμ καθώς η ήττα με 2-1, οδήγησε το ματς στην παράταση και από εκεί στα πέναλτι, όπου επικράτησε με 5-3 της Μαρσέιγ και πέρασε στα play-offs του Champions League.

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι ήταν εκ των βασικών λόγων αυτής της πρόκρισης τόσο από τις καίριες αποκρούσεις του σε όλο το ματς αλλά και από το πέναλτι του Γκεντουζί που έπιασε στην ρώσικη ρουλέτα.

Το «show» επεμβάσεων από τον Μπρινιόλι, ξεκίνησε στο πρώτο ημίχρονο. Μετά το «στοπ» στον Ομπαμεγιάνγκ στο 8′, ο Ιταλός γκολκίπερ του «τριφυλλιού» έσωσε τρεις ακόμη μεγάλες ευκαιρίες της Μαρσέιγ μέσα σε ένα τέταρτο. Στο 21′, όταν με το δεξί χέρι έβγαλε το σουτ του Εντιαγέ, στο 30′ όταν έδιωξε σε κόρνερ την κοντινή κεφαλιά του Γκιγκό και στο 33′ όταν έσωσε μια ακόμη προσπάθεια του Ομπαμεγιάνγκ.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cute5soulv2p)

Ο Μπρινιόλι αντέδρασε εξαιρετικά και σε άλλες περιπτώσεις, όχι τόσο δύσκολες όσο αυτές στο πρώτο μέρος.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cutei4nqvk6x)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cutg7bea5vzl)

Ο Ιταλός τερματοφύλακας είχε και σημαντική βοήθεια από τον Μάγκνουσον, ο οποίος έδωσε τον Μπρινιόλι στο 104΄ όταν ο Βερετού μπήκε επικίνδυνα από τα αριστερά και γύρισε στον Βιτίνια, που έστειλε την μπάλα προς τα δίχτυα με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού εξουδετερωμένο, όμως ο Ισλανδός την απομάκρυνε εκατοστά προτού περάσει τη γραμμή.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cutfqgd1x5zl)

Δημοφιλέστερα

To Top