Αθλητισμός

Κάρλος Αλκαράθ: Το χωριατόπαιδο από τη Μούρθια που έγινε «Βασιλιάς»

Στις 6 Μαΐου στο Αββαείο του Γουέστμινστερ πραγματοποιήθηκε η στέψη του Καρόλου Γ’ ως βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου, με τους γαλαζοαίματους του πλανήτη να συρρέουν στο Λονδίνο. Δύο μήνες και δέκα ημέρες αργότερα, λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα από το Αββαείο, πραγματοποιήθηκε μια διαφορετική στέψη ενός νέου βασιλιά. Αυτή του Κάρλος Αλκαράθ, ενός χωριατόπαιδου από τη Μούρθια, το οποίο είναι πια ο νέος βασιλιάς του παγκόσμιου τένις. Την ώρα που το άστρο του Ραφαέλ Ναδάλ μοιάζει να εκπέμπει τα τελευταία ψήγματα λάμψης του, οδηγούμενο σιγά-σιγά προς την οριστική απόσυρση (όπως συνέβη με τον καρδιακό του φίλο Ρότζερ Φέντερε), και ο Νόβακ Τζόκοβιτς απομένει ο μοναδικός της «Αγίας Τριάδας του τένις», η αναζήτηση του διαδόχου του θρόνου μάλλον έχει τελειώσει προτού καν ανοίξει η οποιαδήποτε συζήτηση.

Κι αυτό γιατί ο 20χρονος κομήτης από τη Μούρθια που ακούει στο όνομα Κάρλος Αλκαράθ έρχεται σαν άλλος Αρμαγεδδών για να ξεκινήσει τη νέα εποχή του αθλήματος.


alcaraz__2_

Με το τρόπαιο του Wimbledon, το δεύτερο Grand Slam στην καριέρα του, που του απονεμήθηκε από την πριγκίπισσα Κέιτ Μίντλετον

Μόνο που σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ιστορίας του παγκόσμιου τένις ο Καρλίτος μοιάζει να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος, καθώς ουδείς δείχνει ικανός να τον αμφισβητήσει και άπαντες υποκλίνονται στο πέρασμά του. Οπως συνέβη και με τον Τζόκοβιτς, όταν μετά από έναν επικό τελικό στο Wimbledon (διάρκειας 4 ωρών και 42 λεπτών) ο Αλκαράθ πήρε τον πρώτο του τίτλο στο Λονδίνο, πανηγύρισε το δεύτερό του Grand Slam (το US Open το 2022 ήταν το πρώτο) και στέρησε από τον Σέρβο την ευκαιρία να διευρύνει το δικό του απόλυτο ρεκόρ στα 24 Grand Slam.

Ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του αθλήματος που έφτασε στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης (σε ηλικία 19 ετών) είναι ο μοναδικός που έχει κερδίσει στο ίδιο τουρνουά σε χωμάτινη επιφάνεια τον Ναδάλ και τον Τζόκοβιτς (2022 Μαδρίτη), αλλά θα έχει να το λέει ότι δεν πρόλαβε να αγωνιστεί με τον Φέντερερ. Αν και το παράπονο πρέπει να το έχει ο Ελβετός γιατί δεν πρόλαβε να αγωνιστεί μ’ αυτό το παιδί-θαύμα…

Οικογενειακή παράδοση

Το Ελ Παλμάρ είναι ένα χωριό που ανήκει στον Δήμο της Μούρθια, της έκτης σε πληθυσμό πόλης που βρίσκεται στη Νοτιοανατολική Ισπανία. Η Μούρθια είναι γνωστή για τα φρούτα και τα λαχανικά που εξάγονται σε όλη την Ευρώπη, αλλά πλέον είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο (και μαζί της και το Ελ Παλμάρ) ως η πατρίδα του Κάρλος Αλκαράθ.

Εκεί όπου στα γήπεδα του Real Sociedad Club de Campo Murcia ξεκίνησε να γράφεται η ιστορία του παιδιού που έμελλε με τη ρακέτα του να κατακτήσει τον κόσμο.

Προτού όμως ξετυλίξουμε το κουβάρι του… making off του Αλκαράθ, έχει ενδιαφέρον η ιστορία του χώρου όπου άρχισε να παίζει τένις, ο οποίος δημιουργήθηκε πριν από ακριβώς 100 χρόνια. Και έπρεπε να φτάσουμε στην τρίτη γενιά των Αλκαράθ για να έρθει η ώρα της δικαίωσης.

Το μακρινό 1923 οι ευκατάστατοι κάτοικοι της περιοχής αποφάσισαν να ιδρύσουν έναν κυνηγητικό σύλλογο (Real Sociedad de Tiro de Pichonóήταν το αρχικό του όνομα προτού μετονομαστεί σε Real Sociedad Club de Campo στα τέλη της δεκαετίας του ’80). Ετσι, αγόρασαν τη δική τους έκταση στο Ελ Παλμάρ την οποία ονόμασαν Tiro de Pichon, που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει σκοποβολή περιστεριών. Το ονόμασαν έτσι γιατί τον πρώτο καιρό έκαναν αυτό ακριβώς αποκλειστικά: πυροβολούσαν περιστέρια!


alcaraz__5_

Ο Τζόκοβιτς, αποχωρώντας, προσποιήθηκε πως έκλαψε για την απώλεια του τίτλου

Δημοφιλέστερα

To Top